Kiev, Lviv, Harkov: Ukrayna kentlerinde peş peşe patlama sesleri

Ukrayna'nın Başkenti Kiev'de 2 büyük patlama sesi duyuldu. Görgü tanıkları patlama sesinin geldiği yerden siyah dumanların yükseldiğini bildiriyor.

Kiev, Lviv, Harkov: Ukrayna kentlerinde peş peşe patlama sesleri
Fotoğraf: Arşiv

Kiev belediye başkanı, başkente yönelik saldırıları doğruladı ve 2 binanın vurulduğunu bildirdi.

Ukrayna Ordusu yaptığı açıklamasında yerleşim yerlerine fırlatılan 6 füzenin 4'ünün düşürüldüğünü ikisininse yerleşim yerlerini vurduğunu duyurdu.

Kiev'e yapılan saldırının ardından Ukrayna'nın en batısındaki Lviv kentinde ve Rus güçlerinin bir süre önce çekildiği Harkov'da da peş peşe patlama sesleri duyuldu. Rusya'ya bağlı güçlerin, Kiev, Lviv ve Harkov'u uzun menzilli füzelerle vurduğu bildiriliyor.

''RUSYA ZELENSKİ'NİN AÇIKLAMALARINA FÜZE İLE YANIT VERDİ''

Kentte şuan siren sisleri duyulurken, Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak Twitter'dan yaptığı açıklamada "Rusya, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin G20 zirvesinde yaptığı açıklamaya füzelerle cevap verdi. Kremlin'in gerçekten barış istediğini düşünen var mı? Onlar sadece itaat etmemizi istiyorlar ama günün sonunda teröristler her zaman kaybeder." ifadelerini kullandı.

''85 FÜZE SALDIRISI DÜZENLENDİ''

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın ülke çapında çoğunlukla enerji altyapısına yönelik 85 füze saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Etiketler
Kiev Ukrayna Patlama