Dört yıldır aranan İtalyan uyuşturucu kaçakçısı Luciano Camporesi Türkiye'de yakalandı

Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu ticareti ve yabancı mafyayla ilgili açıklamalarının ardından bir isim daha yakalandı. İtalya’da uluslararası uyuşturucu kaçakçılığından 22 yıl 8 ay hapse mahkum edilen ve dört yıldır aranan Luciano Camporesi Türkiye’de yakalandı.

Dört yıldır aranan İtalyan uyuşturucu kaçakçısı Luciano Camporesi Türkiye'de yakalandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yabancı mafya ve uyuşturucu ticaretiyle ilgili açıklamalarının ardından, Türkiye’de yakalanan yabancı uyuşturucu mafyasına bir yenisi daha eklendi.

DÖRT YILDIR ARANAN İTALYAN UYUŞTURUCUSU KAÇAKÇISI YAKALANDI

İtalya’da uluslararası uyuşturucu kaçakçılığından 22 yıl 8 ay hapse mahkum edilen ve dört yıldır aranan Luciano Camporesi Türkiye’de yakalandı.

BBC’nin İtalya basınından aktardığına göre, 47 yaşındaki Luciano Camporesi, İtalya ve Türkiye’den güvenlik güçlerinin işbirliğiyle 11 Kasım’da Antalya’da yakalandı.

İtalya basını, Camporesi’nin üzerinden sahte kimlik belgeleri çıktığını yazdı. Türkiye, operasyonla ilgili henüz bir açıklama yayınlamadı.

20 TONDAN FAZLA ESRAR ELE GEÇİRİLMİŞTİ: İTALYAN POLİSİ TÜRKİYE’YE ODAKLANDI

İtalya, Ağustos 2018’de, Camporesi’ye ait olduğu belirlenen ‘Remus’ isimli bir gemide 20 tondan fazla esrar ele geçirmişti. Geminin tamamı Karadağlı olan 11 kişilik mürettebatı gözaltına alınmıştı.

Konuyla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda Camporesi, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı suçundan 22 yıl 8 ay hapse çarptırılmıştı. Camporesi’nin nerede olduğu, 5 Aralık 2018’den bu yana bilinmiyordu.

İtalyan basınına göre, arama çalışmalarında son haftalarda Türkiye’ye odaklanıldı.

KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım’da yaptığı açıklamada, “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor. Bakmayın ‘Okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız’ palavrasına. Bugün size Sarayın kara para ile bu zehiri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, daha sonraki mesajlarında da yabancı uyuşturucu baronlarına “Kara para ile şehirlerimize mafya geldi. Uluslararası uyuşturucu baronlarına sesleniyorum, şehirlerimizi terk edin. Seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğiz” diye seslenmişti.

OLAYLARI VE İSİMLERİ SIRALADI

Kılıçdaroğlu, Süleyman Soylu’nun hedef almasının ardından ‘ispat’ istemesine de yanıt vermiş, “Fotoroman ‘İspatla‘ demiş. Hay hay, son birkaç ayda olan olayları hatırlayalım” diyerek şunları sıralamıştı:

“Sırbistan’da kırmızı bülten ile aranan ülkenin en kanlı suç örgütü lideri Vukotiç İstanbul’da öldürüldü. Bunun İstanbul’da ne işi vardı? Çünkü İstanbul’u kendisinin yaşayabileceği bir mekan olarak görüyor. Kendisinin korunduğu bir mekan olarak görüyor, sırtımı siyasilere dayadım kimse bana bir şey yapmaz diyor.

Azerbaycanlı mafya lideri Elnur Gasimov, Ataşehir’de öldürüldü.

İstanbul’un ortasında, AVM’lerde Gürcü ve İranlılar silahla çatıştılar. Bütün Türkiye izledi.

Antalya’da bir başka mafya lideri ‘Lotu quli’ öldürülmüştü. Afgan baronları zaten İstanbul’da.

Ortadoğu’nun en büyük uyuşturucu baronunu ise hapishaneden çıkarıp bıraktılar. Birileri devreye girdi, bir kararla dışarı bıraktılar.”

Etiketler
Uyuşturucu Mafya Kemal Kılıçdaroğlu CHP