Kraliyet menüsünden çıkarıldı: Kral Charles kaz ve ördek ciğerini yasakladı

İngiltere Kralı III. Charles, bir Fransız yemeği olan "yağlı kaz veya ördek ciğerini" Buckingham Sarayı dahil kraliyet konutlarında kullanılmasını yasaklayarak menüden çıkarttı.

Kraliyet menüsünden çıkarıldı: Kral Charles kaz ve ördek ciğerini yasakladı

PETA adlı hayvan haklarını savunan sivil toplum kuruluşu dün açıklama yaparak, Buckingham Sarayı tarafından kendilerine gönderilen mektupta, Kral III. Charles’ın emriyle Balmoral, Sandringham, Windsor Kalesi, Hillsborough Kalesi ve Buckingham Sarayı da dahil olmak üzere "foie gras"ın hiçbir kraliyet konutundaki menüde yer almayacağı belirtildi.

ACI ÇEKEREK ÖLÜYORLAR

Foie (karaciğer) gras (yağlı), kaz veya ördeklerin ciğerinden yapılan bir Fransız yemeği olarak biliniyor. Kaz ve ördeklerin zorla gagalarından boruyla beslenerek ciğerlerinin yağlanması, normalin 10 katı büyümesi amaçlanıyor.

Bu beslenme yönteminde kuşların midelerine her gün 2 kilo tahıl, boğazlarından aşağı sokulan metal borular aracılığıyla pompalanıyor ve öldürülmeden önce karaciğerlerinin şişmesine neden oluyor. Şişen karaciğer diğer organlara baskı yapıyor ve kuşların nefes alamayarak eziyet çekmesine neden oluyor.

Etiketler
Kral Charles İngiltere Konut Saray