FIFA Başkanı Infantino'dan eleştirilere sert yanıt: Bira içmezseniz ölmezsiniz

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'yla ilgili eleştiriler nedeniyle Batı'yı ikiyüzlülükle suçladı

FIFA Başkanı Infantino'dan eleştirilere sert yanıt: Bira içmezseniz ölmezsiniz

GERÇEK GÜNDEM - FIFA Başkanı Gianni Infantino, Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'na bir gün kala bir basın toplantısı düzenleyerek turnuva hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

Konuşmasına "Bugün güçlü hislerim var. Katarlı hissediyorum, Arap hissediyorum, Afrikalı hissediyorum, gay hissediyorum, engelli hissediyorum, göçmen işçi hissediyorum" sözleriyle başlayan Infantino, Batılı ülkelerin turnuvaya ilişkin eleştirilerine sert yanıt verdi.

Batı'nın ahlak dersi vermeden önce kendi yaptıklarına bakması gerektiğini belirten Infantino, "Ben Avrupalıyım. Ahlak dersi vermeden önce geçmiş 3000 yılda yaptıklarımız için, gelecek 3000 yıl boyunca özür dilemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Katar'daki stat inşaatları sırasında hayatını kaybeden göçmen işçilerle ilgili tartışmalara değinen Infantino, "Eğer Avrupa bu insanların kaderini gerçekten önemsiyorsa, Katar'ın yaptığı gibi yasal kanallar yaratarak bu insanları çalışmaları için Avrupa'ya alabilir. Böylece bu insanlara biraz gelecek ve umut verebilir" şeklinde konuştu.

Batı'nın Katar'daki Dünya Kupası'yla ilgili ikiyüzlü davrandığını belirten Infantino, "Tek taraflı ahlak dersi sadece ikiyüzlülüktür. Neden kimsenin 2016'dan bu yana burada yaşanan gelişimi görmediğini merak ediyorum. Katar'ı savunmak zorunda değilim, onlar kendilerini savunabilirler. Ben futbolu savunuyorum" ifadelerini kullandı.

Katar'daki stadyumlarda alkol yasağı uygulanması kararıyla ilgili konuşan FIFA Başkanı, "Kişisel düşüncem, üç saat bira içmeden de yaşabilirsiniz. Aynı kurallar Fransa, İspanya ve İskoçya'da da uygulanıyor" dedi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
FIFA Dünya kupası Katar