Elon Musk anket yapmıştı: Trump'ın Twitter hesabı tekrar açıldı

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'un anketi sona erdi. ABD Başkanı Donald Trump, katılımcıların oylarıyla Twitter'a geri döndü.

Elon Musk anket yapmıştı: Trump'ın Twitter hesabı tekrar açıldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınının ardından kapatılan Twitter hesabı yeniden açıldı.

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, yeni satın aldığı sosyal medya platformu üzerinden iki gün önce, "Trump'ın hesabı geri verilmeli mi?" sorusuyla bir anket başlatmıştı.

Anketin sonuçlarını açıklayan Musk, kullanıcıların yüzde 52'sinin "evet" oyu verdiğini duyurdu.

Musk, "Halk konuştu. Trump, geri dönecek" mesajını paylaşarak, "Halkın sesi, Tanrı'nın sesi." anlamına gelen Latince "Vox Populi, Vox Dei" ifadesini kullandı.

Elon Musk anket yapmıştı: Trump'ın Twitter hesabı tekrar açıldı - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanlık seçimini kaybeden Donald Trump, seçimde hile olduğunu ve asıl kazananın kendisi olduğunu iddia etmiş, kendisini destekleyenlerle birlikte başkent Washington'da miting düzenlemişti. 6 Ocak 2021'deki mitingin ardından Trump destekçileri Kongre binasını basmış, 1'i polis 5 kişi ölmüştü.

Baskına karışan yaklaşık 550 Trump taraftarı, değişik suçlamalarla ülke genelinde yapılan operasyonlarla gözaltına alınmıştı.

Twitter, 6 Ocak 2021'deki Konge baskının ardından, 9 Ocak 2021'de eski ABD Başkanı Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını açıklamıştı.

Twitter'ın güvenlik ekibinden yapılan yazılı açıklamada, "Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık" denilmişti.

Etiketler
Elon Musk Donald Trump Twitter