Çavuşoğlu: S-400'lerde erteleme gündemde değil

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, S-400 savunma sistemleriyle ilgili konuştu.

Çavuşoğlu: S-400'lerde erteleme gündemde değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 savunma sistemleriyle ilgili konuştu. Çavuşoğlu, erteleme veya durdurmanın gündemde olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, "ABD'nin endişeleriyle ilgili uzmanlar karar versin. Bitmiş bir anlaşma, ertelemeyi neden konuşalım? Erteleme ya da durdurma söz konusu değil. Türkiye ve ABD arasında görüş alışverişi sürüyor. ABD yapıcı ve iyi niyetliyse teklifimizi kabul eder." dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

"İdlib'te rejimin saldırını durdurması lazım. Kırgızistan Büyükelçisi'ne de durumu aktardık. Bu konuyu kendisi ile baş başa konuştuk. Kardeş ülkemizdir. FETÖ'nün orada birçok kuruma sızmıştır. Türkiye aleyhine propaganda yürütüyorlar.

Büyükelçimizin doğru tutumundan dolayı huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum.

Uluslararası ilişkilerde herkes herkesle görüşür. Bazen Kıbrıs konusunda gayriresmi bir şekilde Güney Kıbrıs ile ben de görüşüyorum. Önemli odlan Azerbeycan'ın buradaki tutumudur. Türkiye kendi kıta sahanlığında sondaj çalışması yapar. KKTC'nin ruhsat verdiği alanlarda sondaj çalışmasına devam edeceğiz. Sorunu kökten çözmek lazım.

Benim bakanlığımda imam hatipten mezun çalışan var. Ahmet Yıldız da mezun olmuş. Ayrıca Bekir Bey'in yaptığı görevlere baktığımızda tecrübeli bir arkadaşımız. Eğitimine baktığımızda 2 üniversite mezunu. 3 tane dili benden daha iyi biliyor. Bakanlığımda çalışan diplomat arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bizim diplomatlarımız dünyanın en başarılı diplomatlarıdır.

Bakanlık içinde tüm atamalarda objektif bakıyoruz. Her iyi diplomatlarımız Afrika'ya da Avrupa'yı da gidiyor. Yani ayrım yoktur. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Bakanlığımıza adaleti getirmeye çalışıyoruz. Tüm dünyanın taktirini kazanmış diplomatlarla çalışmakla gurur duyuyorum. "