Lavrov: 'En büyük tehdit ABD'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Filistin-İsrail sorununa yönelik uluslararası ilkeleri bozmaya çalıştığını ve sorunun çözümüne yönelik en büyük tehdidi oluşturduğunu söyledi.

Lavrov: 'En büyük tehdit ABD'

Moskova'da Filistinli tarafların temsilcileriyle bir araya geleceği toplantı öncesinde açıklama yapan Lavrov, Filistin-İsrail sorununun çözümü konusunda gelinen noktanın memnuniyet verici olmadığını ifade etti.

Lavrov "Durum çok çok endişe verici. En büyük tehdidi de ABD tarafında görüyoruz. ABD, uluslararası toplumun diğer taraflarını göz ardı ederek tek taraflı yaklaşımlar öne sürüyor ve sorunun çözümüne yönelik temel oluşturan kilit önemdeki uluslararası araçların bozulmasına kararlı" dedi.

‘ABD'NİN YÜZYILIN ANLAŞMASI HER ŞEYİN MAHVOLMASINA YOL AÇACAK'

Lavrov açıklamalarına şöyle devam etti: "ABD'liler sorunun çözümü için kati reçeteler sunuyor, iki yıldan fazladır bir ‘yüzyılın anlaşması' teklif etme vaadinde bulunuyorlar, ancak elimizdeki bilgiler ‘yüzyılın anlaşmasının' şimdiye kadar mevcut her şeyin mahvolmasına yol açacağı değerlendirmesine götürüyor. ABD'nin tek taraflı girişimleriyle ilgili bağlantısı olan taraflardan, 1967 sınırlarına bağlı ve Doğu Kudüs'te başkenti olan yaşayabilir bir Filistin Devleti kurmaktan çok farklı bir yaklaşımları olduğunu duyuyoruz".

Filistin saflarında birliğin sağlanmasının BMGK'nın kararı doğrultusunda elde edilen çözümleri bozmak isteyenlerin kozlarını ellerinden alacağını belirten Lavrov, Rusya'nın Filistinlilerin birlik için varacağı her türlü anlaşmayı desteklediğini vurguladı.

Lavrov, "Tüm Filistinli hareketlerin siyasi çıkarlarını ikici plana atmasını umuyoruz. Size hiçbir şey empoze edemeyiz, ancak dostunuz olarak İsrail tarafıyla gelecekte yapılacak görüşmelerde tek bir taraf olarak hareket edilmesini öncelikli görüyoruz" dedi.

Etiketler
İsrail Filistin Rusya Tehdit Sergey Lavrov