Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Türkmenistan'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından kabul edildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Türkmenistan'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedovtarafından kabul edildi.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu: Yol haritasında var olan tüm unsurların uygulanması için de birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bugünkü görüşmelerimizde özellikle ticari ilişkilerimizi, karşılıklı yatırımları değerlendirdik. Diğer taraftan enerji, ulaşım gibi çok önemli meselelerimizi değerlendirdik. Tarihi İpek Yolu'nun canlandırılması konusunda Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye'ye çok önemli sorumluluklar düşüyor. Bu güzergahta en önemli üç aktör ülke biz oluyoruz.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ile görüştükten sonra mevkidaşıyla da bir araya geldiğini belirten Çavuşoğlu, heyetler arası yapılan görüşmede ikili ilişkileri tüm boyutlarıyla ele aldıklarını aktardı.

Çavuşoğlu, görüşmenin ardından Meredov ile 2019-2020 iş birliği programı ile ilgili belgeyi imzaladıklarını ifade ederek, "Yol haritasında var olan tüm unsurların uygulanması için de birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bugünkü görüşmelerimizde özellikle ticari ilişkilerimizi, karşılıklı yatırımları değerlendirdik. Diğer taraftan enerji, ulaşım gibi çok önemli meselelerimizi değerlendirdik." diye konuştu.

Türkmenistan'da çok sayıda Türk firmasının yatırım yaptığını ve projeleri üstlendiğini dile getiren Çavuşoğlu, Türkmenistan'a Türk firmalarına güvenip desteklediği için teşekkür etti.


Etiketler
Mevlüt Çavuşoğlu