Rusya, Kiev'i bombaladı, sivilleri hedef aldı: Nejat Eslen'den 'Son nokta nükleer silahların kullanılması' yorumu

Rusya, Kerç Köprüsü'nün havaya uçurulmasının ardından Ukrayna'nın başkenti Kiev'e saldırılar düzenledi. Saldıların tırmanması üzerine jeostratejist emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, "Bu tırmanmanın son noktası nükleer silahların kullanılmasıdır" dedi.

Rusya, Kiev'i bombaladı, sivilleri hedef aldı: Nejat Eslen'den 'Son nokta nükleer silahların kullanılması' yorumu

GERÇEK GÜNDEM - Rusya’nın saldırılarıyla başlayan Ukrayna savaşı, 24 Şubat’tan bu yana devam ediyor. Rusya’nın, Avrupa Birliği (AB), NATO ve ABD’nin hamlelerine karşı geri adım atmaması, savaşın seyrini de değiştirdi.

Rus lider Vladimir Putin’in, Ukrayna’nın 4 bölgesini ilhak ettiğini açıklamasının ardından Ukrayna’nın NATO’ya başvurması krizi büyüttü.

Son olarak Cumartesi günü, Rusya toprakları ile Kırım Yarımadası'nı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'nün, Ukrayna tarafından havaya uçurulması iki ülke arasındaki çatışmanın dozunu artırdı. Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) Telegram hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Kerç Köprüsü'nde meydana gelen patlamanın fotoğrafına yer verilerek, “Şafak söküyor, köprü güzelce yanıyor” denildi.

“RUSYA BEDELİNİ ÖDEDİ”

Jeostratejist emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Gerçek Gündem’e Kerç Köprüsü’nün havaya uçurulması üzerine açıklamalarda bulundu. Eslen, Rusya-Ukrayna savaşındaki strateji hamlelerine dikkat çekti ve “Strateji, hasmın hassasiyetini istismar etme, hasmın hassasiyetlerimizi istismar etmesini önleme sanatıdır. Ukrayna bu strateji tanımına uygun hareket etti” dedi.

Ukrayna savaşının her safhasından dersler çıkarmak gerektiğini ifade eden Eslen, “Ukrayna, stratejik önemdeki Kerç köprüsünün Rusya tarafından güvenliğinin sağlanmadığını, hassasiyet oluşturduğunu gördü bu hassasiyeti istismar etti ve köprüyü vurdu. Rusya ise köprünün güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almadığı için bu hassasiyete neden oldu ve bedelini ödedi” diye belirtti.

RUSYA, ŞEHİR MERKEZİNİ BOMBALADI, SİVİLLERİ HEDEF ALDI

Kerç Köprüsü’nün bombalanmasından 3 gün sonra Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e saldırılar düzenlemeye başladı. Bugün sabah saatlerinde, Kiev'de 3 büyük patlama meydana geldi. Görgü tanıkları kent merkezinden dumanlar yükseldiğini belirtti. Ayrıca, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujniy, Rus güçlerinin bu sabah ülkesine 75 füze fırlattığını ve bunlardan 41'ini imha ettiklerini duyurdu.

Rusya’nın misillemesini değerlendiren Nejat Eslen, “Ukrayna ordusunun karşı taarruzları devam ederken ve Ukrayna ordusu kaybettiği toprakları geri almaya devam ederken zaten Putin’in başka bir yöntemle cevap vermesi zaten mümkün değildi” dedi.

(Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen)

“BU TIRMANMANIN SON NOKTASI NÜKLEER SİLAHLARIN KULLANILMASI”

Emekli Tuğgeneral Eslen, Rusya’nın, şehir merkezlerini vurmasının ve sivilleri hedef almasının savaşı yeni bir safhaya soktuğunu ifade etti.

Eslen, Kiev’e yapılan saldırılar üzerine şunları söyledi:

“Putin’in büyük şehirleri vurması ile bu savaş sivilleri ve kritik alt yapıyı da hedef yaparak yeni bir safhaya girmiş oldu, tırmanma başlattı.

Hibrid savaş; Ukrayna coğrafyasının tamamını ve Avrupa’yı içine almaktadır. Bu tırmanmanın son noktası nükleer silahların kullanılmasıdır. Putin, bu savaşın Rusya’nın ve Rusya’daki rejimin bekasını tehdit ettiği konusunda kesin kanaate sahip olursa nükleer silahların kullanılması gündeme gelebilir.

Çünkü Putin, ABD’nin bu savaş ile Rusya’yı zayıflatmak, rakip olmaktan çıkarmak ve Rusya’daki rejimi değiştirmek istediğine inanmaktadır. Bir başka ifade ile bu savaşta asıl hedef Rusya ve Putin’in kendisidir.

Bu nedenle de bu savaşın gecikmeden sona erdirilmesi ve barışın sağlanması için her türlü gayret gösterilmelidir.”

Etiketler
Rusya Kiev Ukrayna