‘Prens Andrew, Charles'ın İngiltere Kralı olmasını engellemek için komplo kurdu'

Kraliçe 2. Elizabeth'in ikinci oğlu Prens Andrew'un ağabeyi Charles'ın kral olmasını engellemek için 'çok sıkı bir lobi faaliyeti yürüttüğü' öne sürüldü.

‘Prens Andrew, Charles'ın İngiltere Kralı olmasını engellemek için komplo kurdu'

Angela Levin tarafından kaleme alınan 'Camilla, Duchess of Cornwall: From Outcast to Queen Consort' (Cornwall Düşesi Camilla: Kimsesizlikten Kraliçeliğe) adlı kitapta, Prens Andrew'un 3. Charles'ın kral olmasını engellemek için komplo kurduğu iddia edildi.

İçeriğine The Telegraph gazetesinin yer verdiği kitapta, çocuk istismarcılığından hüküm diyen Jeffrey Epstein ile olan ilişkileri nedeniyle unvanını kaybeden York Dükü Andrew'un Kral 3. Charles ve eşi Camilla ile arasındaki geçen olaylara yer verildi.

Sputnik'in aktardığına göre Prens Andrew'un 'ülkeyi bir şekilde yönetmek' istediği ve annesini de bu fikre ikna etmeye çalıştığı kaydedilen kitapta, "Diana hayattayken, Andrew'un eşi Sarah (York Düşesi) ile olan dostluğu sayesinde Prens Charles'ı bir kenara itmeye çalışmak için Andrew ile birlikte komplo kurdu, böylece Prens Andrew, o zamanlar genç olan Prens William'ın naibi olabilecekti" ifadelerine yer verildi.

'KARANLIK ZAMANLARDI'

Kitabın 29 Eylül'de basımının yapılması bekleniyor. Yazar, "Bunlar, paranoyanın gerçeğe dönüştüğü karanlık ve tuhaf zamanlardı" değerlendirmesini yaptı.

Kitapta Andrew'un annesi Elizabeth'in ölmesi halinde Charles'ın tahta oturmaması ve tacı William'ın alması umuduyla çok sıkı bir lobi faaliyeti yürüttüğü bilgisi paylaşıldı.

'İSTEDİĞİNİ ELDE EDEMEDİĞİ NADİR DURUMLARDAN BİRİ'

Bununla beraber Kraliçe 2. Elizabeth, Andrew'un söz konusu çabalarını oldukça nahoş karşıladı. Kitapta, bunun Andrew'un 'istediğini elde edemediği nadir durumlardan biri' olduğuna vurgu yapıldı.

Kitaba göre Diana ve Charles, 1992'de fikir ayrılığına düştü ve 1996 Ağustos'ta nihai bir anlaşmaya vardılar, Camilla'nın Andrew Parker Bowles'dan boşanması ise 1995'te gerçekleşti.

Bunun ardından Andrew ve Diana'nın, Charles'ın Camilla ile evlenmesine engel olmak için Kraliçe'yi ikna etmeye çalıştığı öne sürülen kitapta, Andrew'un ayrıca Camilla hakkında "zehirli, ortalama ve yararsız" dediği ifade edildi.

Etiketler
İngiltere