İpler her geçen gün biraz daha geriliyor; Miçotakis: Kimse bize kabadayılık yapamaz

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Yunanistan'a yönelik suçlamalarına yanıt vereceğini söyleyerek "Kimse bize kabadayılık yapamaz" dedi.

İpler her geçen gün biraz daha geriliyor; Miçotakis: Kimse bize kabadayılık yapamaz

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilim her geçen gün biraz daha artıyor. İki ülkenin siyasi liderleri ve dışişleri bakanları karşılıklı atışmalarla tansiyonu biraz daha yükseltirken komşuların sözlü dalaşının sıcak bir çatışmaya varıp varamayacağı da endişe yaratıyor.

Son olarak Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, 77'nci Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Atina'ya yönelik suçlamalarına yanıt vereceğini söyledi

Çarşamba günü New York'ta katıldığı bir öğle yemeğinde açıklamada bulunan Miçotakis, "Kimse bize kabadayılık yapamaz, devamı cuma günü" ifadelerini kullandı.

Miçotakis, Yunanistan'ın ittifaklarını güçlendirmek için elinden geleni yapacağını söyledi. Ankara'nın düşmanca söylemlerini artırdığını belirten Miçotakis, özellikle göç sorununun dezenformasyonlarla birlikte silaha dönüştürüldüğünü dile getirdi.

Başbakan, Atina'nın Avrupa Birliği (AB) ile İsrail ilişkilerinin yoğunlaşmasına destek verdiklerini de sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, BM Gene Kurulu'ndaki konuşmasında Yunanistan’ın mülteci politikasına tepki göstererek şunları söylemişti:

"Mülteci krizi kendilerine daha iyi gelecek aramak için yola çıkan masumların botlarını batırıp onları ölüme terk etmekle, sınırlara duvarlar örmekle, insanları kamplara doldurmakla çözülemez. Yunanistan'ın Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de göçmenlere yönelik zulümlerin giderek arttığını görüyoruz. Türkiye olarak yeni Aylan bebeklerin cesetleri kıyalara vurmasın diye çırpınırken, Yunanistan hukuksuz, pervasız geri itmeleriyle Ege'yi bir mülteci mezarlığına çevirmektedir. Avrupa'nın ve BM kurumlarının insanlığa karşı suç teşkil eden acımasızlıklara artık bir dur demesinin vakti çoktan gelmiştir."

Etiketler
Yunanistan Birleşmiş Milletler