Salman Rüşdi’yi yaralayan saldırgan: Hayatta kalmasına çok şaşırdım

Salman Rüşdi’ye bıçakla saldıran saldırgan Hadi Matar, Rüşdi’nin tartışmalı 'Şeytan Ayetleri' kitabının sadece birkaç sayfasını okuduğunu söyledi. Matar, Rüşdi hayatta kalmasına da şaşırdığını dile getirdi.

Salman Rüşdi’yi yaralayan saldırgan: Hayatta kalmasına çok şaşırdım

Salman Rüşdi'ye bıçakla saldıran Hadi Matar, yazarın hayatta kalacağını düşünmediğini, çok şaşırdığını söyledi. New York Post gazetesine konuşan Matar, İran'ın eski dini lideri Humeyni'ye de büyük hayranlık duyduğunu ifade etti.

Rüşdi'nin katılacağı etkinliğinin ilanını görünce saldırıyı düzenlemeye karar verdiğini anlatan Matar, Rüşdi hakkında, "Hayatta kaldığını duyduğumda şaşırdım, sanırım. Bu kişiyi sevmiyorum. İyi bir insan olduğuna inanmıyorum. Onu sevmiyorum. Onu pek sevmiyorum... O İslam'a saldıran biri. Onların inançlarına, inanç sistemlerine saldırdı" dedi.

''ŞEYTAN AYETLERİ'NİN SADECE BİRKAÇ SAYFASINI OKUDUM'

Matar, saldırının İran'ın eski dini lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni döneminde 'Şeytan Ayetleri' nedeniyle çıkarılan ölüm fetvasıyla ilgili olup olmadığı sorusuna yanıt vermedi. "Ayetullah’a çok saygı duyuyorum bence kendisi çok yüce biri" diyen saldırgan, Rüşdi'nin tartışmalı romanının ise sadece "birkaç sayfasını okuduğunu" belirtti.