Erdoğan ve Putin Soçi'de buluştu: Açılış konuşmasında Akkuyu vurgusu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile Soçi'de bir araya geldi

Erdoğan ve Putin Soçi'de buluştu: Açılış konuşmasında Akkuyu vurgusu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de bir araya geldi.

Görüşme öncesi iki lider kısa birer açıklama yaptı.

Erdoğan'ın sözlerinden satır başları:

Suriye'deki gelişmeleri de özellikle ele almamız bölgeye ayrıca bir rahatlama getirecektir. Terörle mücadelede dayanışmamız büyük önem arz ediyor.

Bugün tabi dünyanın gözü Soçi'de, acaba Soçi'de ne görüştüler ne yaptılar burayı takip ediyorlar. Bizim görüşmemizden sonra bunlara verilecek cevaplar onları belli istikamete yönlendirecektir.

Akkuyu büyük önem arz ediyor. Akkuyu konusunu bugün sizlerle belirli bir noktaya getirmemiz, Akkuyu'daki sürecin ertelenmemesini sağlayacaktır. Akkuyu'nun belirlenen dönemde tamamlanması büyük önem arz ediyor. Bu konu hakkında etraflıca konuşmamız önem taşıyor.

Putin'in sözlerinden satır başları:

Suriye başta olmak üzere bölgesel konuları görüşeceğiz.

TürkAkım doğalgaz boru hattı, Rus gazının Avrupa’ya sevkiyatının ana arterlerinden biri. TürkAkım kesintisiz çalışıyor. Avrupalı partnerlerimiz bunun için Türkiye’ye müteşekkir olmalı.

İstanbul’da varılan söz konusu anlaşma, Ukrayna’daki tahılın ülkeden çıkarılması yanında, Rus tahılı ve gübresinin de dünya pazarlarına ulaşması önündeki engelleri kaldırılmasını içeriyordu.

Türkiye ile ticaret hacmi mayıs ayına kadarki dönemde iki katına çıktı.

Soçi ziyareti öncesi, bir Rus hükümet delegasyonu Türkiye’yi ziyaret etti ve ülkeler arasındaki büyük projelerin hepsinin üstünde çalıştı.

Suriye konusunda Erdoğan'ı ilgilendiren tüm meseleleri muhakkak ele alacağız, göz ardı etmeyeğiz.

Etiketler
Rusya