Türkiye'deki ekonomik durum AP raporunda: "Yabancı yatırımcıyı etkileyebilir"

AP'nin 2022 Türkiye Raporu'nda Türkiye'deki hukuki belirsizlik ve hukukun üstünlüğüne ilişkin kaygıların yabancı yatırımcıyı ülkeye çekme konusunda zorluklar yaratabileceği belirtildi

Türkiye'deki ekonomik durum AP raporunda: "Yabancı yatırımcıyı etkileyebilir"

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye'nin günden güne derinleşen bir ekonomik kriz ve yoksullukla karşı karşıya kalması geçtiğimiz günlerde yayınlanan Avrupa Parlamentosu Türkiye Raporu'nda da kendine yer buldu.

Türkiye'deki ekonomik durumun endişe verici olduğu belirtilen raporda Türk lirasındaki değer kaybın, artan enflasyon ve giderek artan yaşam maliyetinin çok sayısa insanı yaşam zorluğuna ve yoksulluğa ittiği görüşü paylaşıldı.

Krizin 2021'de kur krizine dönüştüğü ve pandemi bağlantılı nedenler ile cumhurbaşkanını müdaheleleri nedeniyle derinleştiği belirtilen raporda, bağımsız olması gereken Merkez Bankası ve TÜİK gibi kurumlara duyulan güvenin yok olmasının da krizin nedenlerinden biri olduğu belirtildi.

Raporda bu kurumların bağımsızlığının AB üyeliği için kilit önemde kriterler olduğu ifade edildi.

YABANCI YATIRIMCIYA MESAJ

Türkiye'nin hukukun üstünlüğü konusundaki durumunun ülkenin itibarına zarar verdiği belirtilen raporda, ülkedeki hukuki belirsizliğin yabancı yatırımcıyı çekme konusunda ciddi etkileri olabileceğine dikkat çekildi.

Raporda ayrıca Avrupa Birliği ile daha yakın ve güçlü ilişkilerin bazı zorlukların üstesinden gelmesini kolaylaştırabileceği ve Türk halkının yaşam standartlarını geliştireceği belirtildi.

Etiketler
Türkiye Yabancı yatırımcı