İbrahim Kalın Reuters'a konuştu, ABD ile ilişkilerde yeni F-16'ları işaret etti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna-Rusya savaşının sona ermesi için Türkiye'nin kırılgan diplomatik dengeleri koruyacağını belirtirken, ABD ile ilişkiler konusunda ise F-16 satışını işaret etti

İbrahim Kalın Reuters'a konuştu, ABD ile ilişkilerde yeni F-16'ları işaret etti

GERÇEK GÜNDEM - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Reuters haber ajansına verdiği röportajda Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşının son bulması için kırılgan diplomatik dengeleri koruması gerektiğini söyledi.

"Bu savaşa en başından beri karşıyız" diyen Kalın, hem Rusya hem de Ukrayna tarafıyla konuşabilecek pozisyonda bir 'güvenilir ortak, müzakereci, kolaylaştırıcı ve arabulucuya' ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Kalın, "Biz bu pozisyonu savaşın başından bu yana koruyoruz ve bunun gerçekten herkesin çıkarına olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Reuters'ın haberinde Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna liderlerini bir araya getirecek bir zirveye ev sahipliği yapıp yapamayacağının belirsiz olduğu belirtilirken, Kalın "Bunu bir gecede çözebilecek sihirli bir formül yok" ifadelerini kullandı.

ABD İLE İLİŞKİLER

Kalın röportajında ABD ile ilişkilere de değindi.

ABD Başkanı Biden'ın Kongre'ye gönderdiği F-16 mektubunu olumlu bir adım olarak değerlendiren Kalın, "Biden yönetimi bunu ileriye taşımak için birtakım somut, olumlu adım attı. Şimdi Kongre’den geçmesi gerekiyor ve Kongre'den onay alacağını umuyoruz. Bu zorlu dönemde sadece Türkiye-ABD ilişkilerini değil, aynı zamanda Türkiye'nin ve NATO'nun savunma kabiliyetlerini de güçlendirecektir. Daha fazla işbirliği ve karşılıklı anlayışa dayalı adımlar da sürüyor." ifadelerini kullandı.

Etiketler
İbrahim Kalın Ukrayna Rusya Reuters