Mezarlardan ceset çalıp oyuncak bebek yapan adam serbest bırakılacak!

Geceleri ölü kız çocuklarının mezarlarını kazıp cesetlerini çıkaran ve evinde oyuncak bebek gibi giydirip mumyalayan 55 yaşındaki Anatoly Moskvin'in serbest kalabileceği açıklandı.

Mezarlardan ceset çalıp oyuncak bebek yapan adam serbest bırakılacak!

Bir dönem tüm dünyanın kanını donduran 55 yaşındaki Anatoly Moskvin yeniden gündemde. Geceleri kız çocuklarının mezarını kazıp cesetlerini çıkaran, ardından kıyafetler giydirerek oyuncak bebeklere çeviren Moskvin, cesetlere makyaj da yapıyordu.

Yüksek eğitimli olan ceset hırsızı, ölü kurbanlarının her birinin doğum gününü yatak odasında tüyler ürpertici ritüellerle kutluyordu.

MEDİKAL BİR NEDEN YOK

Posta'nın haberine göre şimdiye dek mahkeme Moskvin'in serbest bırakılmasını reddediyordu ancak psikiyatri uzmanları, artık onu kilit altında tutmak için medikal bir neden bulunmadığını açıkladı.

Ölü çocukların aileleri, Anatoly Moskvin'in ömrü boyunca hapiste kalmasını istiyor, eski alışkanlığına geri dönmesinden korkuyor. Zira Moskvin, 10 yıl boyunca cesetlerle yaşamıştı.

Ancak Moskvin hakkındaki birçok uzman raporu, hastanedeki 10 yıllık esaretine son verebileceğini açıklıyor. Buna göre Moskvin, arkadaşıyla, akrabalarıyla ya da kilit altında olmayacağı bir bakım evinde kalabilir.

EVLENMEK İSTİYOR

Kurbanlarının ailelerinden özür dilemeyi reddeden Moskvin, kız arkadaşıyla evlenmek ve yabancı dil öğretmeni olarak çalışmak istediğini söylüyor.

ANTOLY MOSKVIN'IN HİKAYESİ

Rusya'da ailesi ile beraber yaşayan Anatoly Moskvin, çevresine göre gerçek boyutlu oyuncak bebekler yapmaktan hoşlanan biri olarak görülse de aslında bu bebekler gerçek insanlardan yapılıyordu. İşte Anatoly Moskvin'in dehşete düşüren hikayesi...

Anatoly Moskvin, Rusya'nın Nizhny Novgorod kentindeki mezarlıklara saplantılı bir şekilde büyüdü. İyi bir eğitimi vardı ve tam 13 dil biliyordu. Fakat Moskvin'in çocukluğunda yaşadığı bir olay onu mezarlıklara takıntılı hale getirdi.

TAKIM ELBİSELİ ADAMLAR CESET ÖPTÜRÜNCE HAYRANLIĞI BAŞLADI

13 yaşındayken siyah takım elbiseli bir grup adamın okuldan eve dönerken onu bir kızın cesedini öpmeye zorladıklarını anlatan Moskvin'in böylece ölülere hayranlığı başladı. Bir cesetle öpüşmesinin ardından bu isteğini daha fazla bastıramayan Moskvin, okul sonraları mezarlıklarda dolaşmaya başladı.

Tarih uzmanlarını mezarlıklar konusunda ilerleten Moskvin'in 2005'ten 2007'ye kadar 752 mezarlığı ziyaret ettiği iddia edildi. Her bir mezar hakkında ayrıntılı notlar alan Moskvin, orada gömülü olanların tarihlerini araştırdı.

2009'DA HALK KEŞFETTİ

Fakat 2009'da yerli halk, sevdiklerinin mezarlarına saygısızlık yapıldığını ve bazen de tamamen kazıldığını keşfetmeye başladı. Mezarlıklara dadanan kişinin kim olduğu 2 yıl boyunca araştırılsa da bir türlü bulunamadı. Nihayetinde 2011 yılında Moskvin, bir Müslüman mezarlığındayken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Moskvin'in evine araştırmaya giden polisler, ailesi ile yaşadığı eve gidince dumura uğradı. Güzel giysiler giydirilmiş onlarca gerçek boyutlu bebekle karşılaşan polisler bunların oyuncak olduğunu zannetse de gerçek öyle değildi.

Mezar taşlarından çıkarılan fotoğraflar, oyuncak bebek yapım kılavuzları ve dairenin etrafına saçılmış yerel mezarlıkların haritalarını bulan polisler, aynı zamanda oyuncak bebeklerin içerisine müzik kutusu koyulduğunu keşfetti.

Mezarlardan ceset çalıp oyuncak bebek yapan adam serbest bırakılacak! - Resim : 1

Ailesi tarafından oyuncak zannedilen bebeklerin aslında ölü insanların mumyası olduğunu keşfeden polisler, bazı mumyaların içinde kurumuş iç organları ve hatta hastane raporu bile buldu. Bu noktada oyuncak bebeklerini aslında mezarlıktan çıkardığını itiraf eden Moskvin, en çok küçük kız çocuklarını sevdiğini de belirtti. Yalnız olduğu için kızların mezarlarını kazdığını söyleyen Moskvin, bekar olduğunu ve en büyük hayalinin çocuk sahibi olmak olduğunu söyleyerek durumunu ifade etti.

Yetkililer Moskvin'in dairesinde yaşları 3 ile 25 arasında değişen toplam 29 gerçek boyutlu bebek keşfetti.

Mahkemede 44 adet mezar ve ceset istismarını itiraf etti ve mağdurların ebeveynlerine “kızlarınızı terk ettiniz, ben onları eve getirdim ve ısıttım” açıklamasında bulundu.

Moskvin'e şizofreni teşhisi kondu ve cezasının ardından bir psikiyatri koğuşunda hapis cezasına çarptırıldı.












Etiketler
NATO