Kim Jong Un'un kız kardeşinden Güney Kore'ye tehdit: Nükleer silah kullanırız

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Yong, Güney Kore'nin kendilerine karşı askeri bir eyleme girişmesi durumunda nükleer silah kullanacaklarını söyledi

Kim Jong Un'un kız kardeşinden Güney Kore'ye tehdit: Nükleer silah kullanırız

GERÇEK GÜNDEM - Kuzey Kore'de ülke yönetiminde etkili olduğu bilinen Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Yong, Güney Kore'nin kendilerine saldırması durumunda nükleer silah kullanacaklarını söyledi.

Güney Kore Savunma Bakanı'nın Kuzey'e saldırı konusunda yaptığı son açıklamaları 'çok büyük hata' olarak değerlendiren Kim Yon Yong, Kore yarımadasını harabeye çevirecek bir savaşa karşı olduklarını belirtirken, "Ancak Güney Kore, herhangi bir sebeple önleyici saldırı gibi bir operasyona girişirse, bu durum değişir" ifadelerini kullandı.

Kim Yo Yong, Güney Kore ordusunun Kuzey Kore toprağına girmesi durumunda 'hayal edilemez bir felaketle' karşı karşıya kalacağını ve Kuzey Kore nükleer saldırı güçlerinin kaçınılmaz bir şekilde görevlerini yerine getireceğini söyledi.

Güney Kore Savunma Bakanı Suh Wook, Cuma günü yaptığı açıklamada ülkesinin hızlı ve doğru bir şekilde Kuzey Kore'deki herhangi bir hedefi vuracak füze çeşitlerine sahip olduğunu söylemişti.

Pyonyang yönetimi daha önce de Güney Kore'nin 'tehlikeli askeri eylemlere' girişmesi durumunda Seul'deki önemli hedeflerin vurulacağını belirtmişti.

Kuzey Kore üzerine çalışan siyasi analistlere göre ise Pyongyang'dan gelen açıklamalar, devlet başkanı seçilen ve Mayıs'ta Güney Kore Devlet Başkanı olarak görevine başlaması beklenen Yoon Suk-yeol'ü hedefliyor.

Yoon daha önce defalarca kez Kuzey Kore'ye yönelik daha sert bir savunma politikası belirlenmesi gerektiğini belirtmişti.

Etiketler
Kuzey Kore Silah Güney Kore Tehdit