Ukrayna'daki tiyatro saldırısında yürek burkan detay: Bina çevresindeki Rusça yazı uydu görüntüsünde

Mariupol'de Rus güçleri tarafından vurulan sivillerin sığındığı tiyatro binasının çevresine Rusça olarak 'Çocuk' yazıldığı görüldü

Ukrayna'daki tiyatro saldırısında yürek burkan detay: Bina çevresindeki Rusça yazı uydu görüntüsünde

GERÇEK GÜNDEM - Rusya ordusunun dün Mariupol'de sivillerin sığındığı tiyatro binasına yönelik düzenlediği saldırı tüm dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Ukraynalı yetkililer tiyatro saldırısında hayatını kaybeden kişi sayısına ilişkin henüz bilgi veremediklerini açıklarken İngiltere medyasında yer alan haberlerde bina içerisinde 1200 sivilin bulunduğu belirtiliyor.

Mariupol Belediye Başkanı’nın danışmanı Petro Andruişenko, “1000’den fazla insan orada kalıyordu. Şehrin en büyük sığınağı orasıydı. Fakat bitmeyen saldırı ve ateş açmalar dolayısıyla oraya gidemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan vurulan tiyatro binasının uydu görüntüleri konuyla ilgili tartışmaları daha da alevlendirdi. Görüntülerde, binanın iki tarafına havadan görünebilecek büyüklükte Rusça, 'çocuk' yazdığı görülüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Rus güçlerinin kentin o bölgesine herhangi bir saldırı düzenlemediği belirtildi. Açıklamada saldırıyı Ukrayna saflarında savaşan Neo-Nazi gruplardan Azak Tugayları'nın yaptığı iddia edildi.

Etiketler
Saldırı Tiyatro Ukrayna