Kremlin savaş karşıtı Ruslara yönelik baskıyı artırdı: Hainler Batı tarafından kullanılıyor

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Ukrayna'yı işgal harekatı nedeniyle Rusya'da birçok kişinin 'hainliğini' gösterdiğini söyledi.

Kremlin savaş karşıtı Ruslara yönelik baskıyı artırdı: Hainler Batı tarafından kullanılıyor

GERÇEK GÜNDEM - Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatı dördüncü haftasına girerken, Kremlin'den ülke içi savaş karşıtı muhalefete ilişkin çok sert açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Son olarak Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov tarafından yapılan açıklamada, savaş kararı nedeniyle işlerinden istifa eden ve ülkeden ayrılan kişiler 'hain' olarak tanımlandı. Peskov, ayrıca Batı'nın 'beşinci kol' faaliyeti yürüterek bu kişileri ülkeyi yıkmak için kullandığını söyledi.

Peskov, "Böyle zor zamanlarda birçok kişi gerçek rengini gösteriyor. Birçok kişi kendini hain olarak gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"Kendilerini toplumdan soyutluyorlar" diyen Peskov, "Bazı kişiler işlerinden ayrılıyor, bazıları iş yaşantısına son veriyor, bazıları ülkeden ayrılıp başka ülkelere taşınıyor. Temizlik bu şekilde gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Rusya lideri Putin de Rusya'nın doğal ve gerekli bir 'öz temizliğe' gideceğini söylemiş ve insanların gerçek vatanseverlerle hainler arasındaki farkı gördüğünü söylemişti.

Etiketler
Kremlin Rusya Ukrayna