Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen Kiev'e girmeye çalışan Rus ordusunun en büyük zafiyetini açıkladı: Rusya kontrolü kaybedebilir

Rusya-Ukrayna savaşı üçüncü haftayı geride bırakırken emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Rus ordusunun en büyük zaafiyetin

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen Kiev'e girmeye çalışan Rus ordusunun en büyük zafiyetini açıkladı: Rusya kontrolü kaybedebilir

GERÇEK GÜNDEM - Rusya-Ukrayna savaşında üçüncü hafta geride kalırken, bölgedeki çatışmalar devam ediyor.

Son olarak İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili yayımladığı istihbarat raporunda işgal harekatının tüm cephelerde büyük ölçüde durduğunu öne sürdü.

Öte yandan Rusya, sıklet merkezi olarak Ukrayna’nın başkenti Kiev’i belirlerken bölgede henüz nihai bir sonuç elde edemedi.

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen Kiev'e girmeye çalışan Rus ordusunun en büyük zafiyetini açıkladı: Rusya kontrolü kaybedebilir - Resim : 1

* 16 Mart itibarıyla, Rusya'nın Ukrayna işgalinde son durum

RUS ORDUSUNUN EN BÜYÜK ZAAFİYETİ NE?

Savaşın seyri üzerine Gerçek Gündem’e açıklamalarda bulunan emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Rus ordusunun dört ayrı istikamette taarruzlarını devam ettirdiğini ifade etti.

Rus ordusunun büyük bir kısmını Kiev’in ele geçirilmesi için ayrıldığını belirten Nejat Eslen, “Rusların elinde bu bölgeyi takviye edebilecek ihtiyat birlikleri yoktur” dedi. Eslen, Rus ordusunun en büyük zaafiyetinin ise elinde yeterli takviye gücününü bulunmaması olduğunun altını çizdi.

Nejat Eslen şunları söyledi:

“Ukrayna savaşı başlayalı 3 hafta bitti dördüncü haftaya girdik. Rus ordusu dört ayrı istikamette taarruzlarını geliştirmeye çalıştırmaktadır. Rus ordusunun öncelikli hedefi Kiev’dir. Sıklet merkezi Kiev şehrinin ele geçirilmesi için yapılmıştır ve Rus ordusunun büyük bir kısmı bu hedef için buraya ayrılmıştır. Ancak geçen zaman içerisinde Rus ordusunun Kiev’i çevrelemesi mümkün olamamıştır. Bu bölgede taarruzlarını geliştirebilmesi için Rusların bölgeye ilave birlik getirmesi gerekmektedir ancak Rusların elinde bu bölgeyi takviye edebilecek ihtiyat birlikleri yoktur.

Orta bölgede Harkov şehrini ele geçirmek için yapılan saldırılarda da önemli bir başarı elde edilememiştir. Güneyde Donbass ve Kırım bölgelerinde de taarruzlar yavaş gelişmektedir. Zaman Rus ordusunun aleyhine çalışmaktadır. Savaşa tempo kazandırmak ve savaşı hızlandırmak için Rusların elinde yeterli takviye gücü bulunmamaktadır. Bu durum Rus ordusunun en büyük zaafiyetini oluşturmaktadır. Önümüzdeki süreçte şartlar böyle devam ederse Rus ordusunun taarruzlarının doruk noktasına ulaşması ve Rusların taarruz inisiyatifini kaybetmesi beklenmelidir."

Etiketler
Ukrayna Rusya Kiev