Dünyanın gündemine oturmuştu: Mariupol'de Türk vatandaşlarının sığındığı cami bombalandı mı?

Ukrayna'nın Mariupol kentinde 86 Türk vatandaşının sığındığı caminin Rus güçleri tarafından bombalandığı iddiası yalanlandı.

Dünyanın gündemine oturmuştu: Mariupol'de Türk vatandaşlarının sığındığı cami bombalandı mı?

GERÇEK GÜNDEM - Ukrayna'nın Azak Denizi kıyısındaki kentlerinden Mariupol'de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Camii'nin vurulduğu haberi gündemdeki yerini korurken, Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu yaptığı açıklamada caminin bombalandığı yönündeki haberleri Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında yalanladı.

Kendisinin Odessa'daki konsoloslukta bulunduğunu belirten Hacıoğlu, "Rusya camiyi vurmadı. Camiye yakın 700 metre yakınında bir yere roket düştü. Camiye 2 km yakın mesafede olan bir mahalle de bombalanıyor. Sabah 6'dan akşama kadar da o bölgeler bombalandı. Tabii ki saldırılar sırasında istenilen hedefler dışında istenmeyen hedefler de vurulabiliyor o yüzden bizim caminin de bombalanma riski tabii ki var" ifadelerini kullandı.

Hacıoğlu son duruma ilişkin "Otobüslerimiz bugün de yola çıktı. Şu ana kadar sıkıntılı bir şekilde devam ediyorlar. İnşallah bugün Mariupol'e ulaşacaklar. Yarın da inşallah oradaki insanlarımızı tahliye edeceğiz" ifadelerini kullanır.

Camiye sığınanlarla doğrudan iletişim kuramadıklarını belirten Hacıoğlu, bu kişilerin sığınaktan ayrılıp kendilerini kısa süreli arayarak durumlarını bildirdiklerini bunun dışında da bilgi alamadıklarını belirtti.

Mahsur kalan Türk vatandaşlarına ilişkin de bilgi veren Hacıoğlu Mariupol'de toplamda 86 Türk'ün mahsur olduğunu, bunların 30'unun şu an camide diğerlerinin ise evlerde sığındığını açıkladı.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ AÇIKLAMIŞTI

Mariupol'deki camiye sığınanlar olduğu dün ilk kez kentin belediye başkanı tarafından açıklanmıştı. Belediye başkanı, 34'ü çocuk 86 Türk vatandaşının camiye sığındığını söylemişti.

Ukrayna Dışişleri'nden yapılan açıklamada ise Rus güçlerinin kentteki camiyi bombaladıkları ifade edilmiş, bu açıklama dünya basınında geniş yer bulmuştu.

Azak Denizi kıyısında Mariupol kenti Rusya güçleri tarafından sıkı kuşatma altında tutuluyor ve şu anda Ukrayna'daki en şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgelerden biri olarak gösteriliyor.

Çatışmaların sürdüğü kentte elektrik ve internet hatlarında problemler olduğu ve yoğun bombardıman nedeniyle sivil tahliyesi yapılamadığı belirtiliyor. Rusya ve Ukrayna yetkilileri sivillerin tahliye edilememesi ile ilgili birbirlerine karşılıklı suçlamalar yöneltiyor.

Etiketler
Muş Ukrayna