Türk gemisi Rusya'nın ele geçirdiği Azak Denizi'nde mahsur kaldı: "Gündüzleri gemide, geceleri sığınaklardayız"

İşgal harekatıyla birlikte Rus donanmasının tamamen kontrol altına aldığı Azak Denizi'nde buğday taşıyan bir Türk gemisi de mahsur kaldı. Gemi kaptanı, gündüzleri gemide geceleri ise sığınakta kaldıklarını belirtti.

Türk gemisi Rusya'nın ele geçirdiği Azak Denizi'nde mahsur kaldı: "Gündüzleri gemide, geceleri sığınaklardayız"

GERÇEK GÜNDEM - BARIŞ KAYGUSUZ

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatı sekizinci gününü geride bırakırken, Rus donanmasının harekata destek verdiği Karadeniz'in kuzeyinde ve Azak Denizi'nde birçok sivil gemi çatışmaların ortasında kaldı.

Gün içerisinde Odessa'da Estonya'ya ait bir kargo gemisi mayına çarparak batarken, Bangladeş'e ait bir gemi de füzeyle vuruldu. Estonya'ya ait gemide bulunan dört kişinin kayıp olduğu, Bangladeş'e ait gemiye düzenlenen saldırıda ise bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Gerçek Gündem, Rusya-Ukrayna savaşının ortasında kalan sivil gemilerden biri olan Komorlar bandıralı Türk gemisi M/V Fırat'ın kaptanı Saim Yazgan'a ulaştı.

Türk gemisi Rusya'nın ele geçirdiği Azak Denizi'nde mahsur kaldı: "Gündüzleri gemide, geceleri sığınaklardayız" - Resim : 1

FIRAT GEMİSİ VE 16'SI TÜRK 19 PERSONELİ 21 ŞUBAT'TAN BERİ BERDYANSK'TA

Azak Denizi kıyısında yer alan kentlerden biri olan Berdyansk'ta mahsur kalan M/V Fırat, Ukrayna'dan İtalya'ya taşıyacağı buğdayın yüklenmesi için 21 Şubat'ta limana yanaştı ancak çatışmaların başlamasının ardından limandan ayrılamadı.

Gemi kaptanı Yazgan, düne kadar şehirde çatışmaların yaşandığını ancak an itibariyle durumun sakin olduğunu bildirdi.

Yazgan, "Dün itibariyle rahatladık ancak ileride ne olur bilemiyoruz. Dışişleri'ne konuyla ilgili bilgi verdik. Bir anlaşma sağlanması halinde çıkış yapabileceğimizi, beklememiz gerektiğini söylediler" ifadelerini kullandı.

Gündüzleri gemide olduklarını ancak geceleri limanda bulunan sığınağa indiklerini belirten Yazgan, "Gece saatleri daha tehlikeli olduğu için liman otoritesi sığınağa inmemizi tavsiye etti. Yaşamsal ihtiyaçlarımız için şu anda yeterince stoğumuz var ama azaldığında da şehirden tedarik edebileceğimiz söylendi. Burada ne kadar kalacağımızı bilmiyoruz. Bir anlaşma yapılmasını bekliyoruz" dedi.

ŞEHİR RUSLARIN LİMAN UKRAYNALILARIN KONTROLÜNDE

Yazgan, Berdyansk kentinin Rus birlikleri tarafından ele geçirildiğini ancak uluslararası toprak kabul edilen limanın halen Ukraynalıların kontrolünde olduğunu belirtti.

Bir haftadan uzun süredir Berdyansk limanında mahsur kalan M/V Fırat'ta 16'sı Türk, 3'ü Gürcistan vatandaşı 19 kişilik mürettebat bulunuyor.

Kaptan Yazgan çatışmaların sona erdiğini söylediği Berdyansk ve stratejik önemdeki Azak Denizi'nde Rus güçleri dünden beri kontrolü sağlamış durumda.

Türk gemisi Rusya'nın ele geçirdiği Azak Denizi'nde mahsur kaldı: "Gündüzleri gemide, geceleri sığınaklardayız" - Resim : 2

Türk gemisi Rusya'nın ele geçirdiği Azak Denizi'nde mahsur kaldı: "Gündüzleri gemide, geceleri sığınaklardayız" - Resim : 3

Türk gemisi Rusya'nın ele geçirdiği Azak Denizi'nde mahsur kaldı: "Gündüzleri gemide, geceleri sığınaklardayız" - Resim : 4

Etiketler
Rusya