Yunanistan'da kar nedeniyle mahsur kalan araçlara tazminat ödenecek

Yunanistan'da çevre yolunu işleten şirket kar nedeniyle mahsur kalan her bir araca 2 bin euro tazminat ödeyeceğini açıkladı

Yunanistan'da kar nedeniyle mahsur kalan araçlara tazminat ödenecek

Türkiye'yi adeta felç eden kar fırtınasına Yunanistan da teslim oldu. Ulaşımda büyük sorunlar yaşanırken, çevre yolunu işleten şirket yolda kalan her bir araca 2 bin euro tazminat ödeyeceğini açıkladı.

Euronews Türkçe'de yer alan habere göre son yılların en yoğun kar yağışına sahne olan ülkede kurtarma ekiplerine katılan ordu güçleri, Atina çevresinde araçlarında mahsur kalan binlerce kişiyi tahliye etmek için gece boyunca çalıştı.

Hükümet, salı sabahı 3 bin 500'den fazla kişinin tahliye edildiğini, birçok kişinin ise arabalarını yaya olarak terk ettiğini, yaklaşık bin 200 aracın Atina çevre yolunda kaldığını açıkladı.

"MAHSUR KALAN ARAÇLARA 2 BİN EURO YARDIM"

"Çok zor bir gece geçirdik" diyen hükümet yetkilileri çevre yolunda "insanüstü" tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Yol kurtarma ekipleri ve askerler araçlarında 10 saatten fazla mahsur kalan sürücülere yiyecek, su ve battaniye dağıttı.

Associated Press haber ajansına göre Başbakan Miçotakis çevre yolunu işleten şirketle görüşerek mahsur kalan her bir araca 2 bin euro tazminat ödenmesini istedi ve bu talep şirket tarafından kabul edildi. Şirket de yaptığı duyuru ile araç başına 2 bin euro ödeme yapılacağını duyurdu.

Salı gününün resmi tatil ilan edildiği ülkede süpermarketler, eczaneler ve benzin istasyonları dışındaki tüm hizmetler durduruldu.

Başkent Atina ve ülkenin orta kesimlerinde kesimlerinde elektrik kesintileri de yaşanırken elektriğin tekrar verilebilmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Ülkede kar fırtınasının çarşamba gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Etiketler
Euro Yunanistan