Dünya basını çalkalandı: Trump'ın medya şirketine 1 milyar dolarlık yatırım

2024 yılındaki başkanlık seçimleri için yeniden adaylık sinyalleri vermeyi sürdüren Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendi medyasını güçlendirme çalışmalarına da devam ediyor.

Dünya basını çalkalandı: Trump'ın medya şirketine 1 milyar dolarlık yatırım

Bu yılın Şubat ayında eski Amerikan Başkanı tarafından Facebook, Youtube, Twitter, Tiktok gibi sosyal medya ağlarına alternatif platformlar üretebilmek için kurulan TMGT’nin (Trump Medya ve Teknoloji Grubu) yeni bir yatırım desteği aldığı belirtiliyor.

Bugün dünyanın birçok medyası bu haberle çalkalandı.

TRUMP MEDYASINA 1 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPAN YATIRIMCI KİM?

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Donald Trump'ın yeni sosyal medya şirketi ve özel amaçlı satın alma şirketi ortağı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ortağın kurumsal yatırımcılardan 1 milyar dolarlık sermaye anlaşması yaptığını söyledi.

Trump tarafı bu haberi duyursa da doğruluk derecesi henüz tam olarak bilinemiyor.

TMTG ve Digital World tarafından Cumartesi günü yayınlanan basın açıklamasında Trump’ın medyasına ilgi gösteren kurumsal yatırımcıların kimliği açıklanmadı.

Para, iki şirket birleştirildikten sonra "çeşitli bir yatırımcı grubundan" gelecek.

TRUMP'IN MEDYA ŞİRKETİNDEKİ ORTAĞI KİM?

Bu yılın Şubat ayında Eski Başkan Donald Trump tarafından kurulan TMGT, yaklaşık iki buçuk ay önce 20 Ekim 2021’de özel satın alma şirketi Digital World Acquisition Corp. ile birleşme kararı aldı.

Şanghay merkezli bir şirket olan ARC Capital'in desteğiyle kurulmuş olan ‘‘Digital World’’ Çin şirketlerini Amerikan borsalarına kaydettirmek konusunda uzman.

Trump, 2020 yılında kaybettiği başkanlık seçimlerinden sonra 6 Ocak 2021’de seçim sonuçlarını protesto etmek için Washington’da ABD Kongre binasına yapılan saldırı sonrası kendisini yasaklayan Twitter ve diğer sosyal medya platformlarına rakip olması amacıyla ‘‘Truth Social’’ adlı yeni bir mesajlaşma uygulaması için planlarını açıklamıştı.

TRUMP'IN ESKİ AVUKATI COHEN: SAVCILAR YALNIZ TRUMP'A ODAKLANMIYOR, DON JR, ERIC VE IVANKA'NIN DA PEŞİNDELER

Ancak işler yasal bakımdan da Trump için pek parlak görünmüyor.

Geçtiğimiz Pazar günü NBC’de yayınlanan ‘‘Meet the Press’’ adlı programa katılan Eski Amerikan Başkanı’nın eski avukatı Michael Cohen, ‘‘Savcılar, gerçekten isterlerse Trump’ı suçlayabilirler ve bunda başarılı olurlar. Sizi temin ederim yaptıklarından dolayı o suçludur. Savcılar yalnız ona odaklanmıyor, Don JR, Eric ve İvanka’nın da peşindeler’’ dedi.

Cohen, program sunucu Chuck Todd’un ‘‘Artık Trump Organizasyonunun bir suç örgütü olduğuna inanıyor musunuz?’’ şeklindeki sorusuna “Buna nasıl cevap vereceğimi bile bilmiyorum. Onlar suç örgütü mü? Suç işlediler diyelim’’ yanıtını verdi.

Trump Organizasyonu ve Trump Organizasyonu Mali İşler Başkanı Allen Weisselberg, aralarında federal vergi dolandırıcılığı ve iş kayıtlarında tahrifatın da aralarında olduğu 15 farklı mali suç işlemekle suçlanıyor.

Etiketler
ABD seçimleri Donald Trump Seçim