Uğur Şahin: Yeni varyant beklediğimden erken geldi

BioNTech CEO'su Uğur Şahin, yeni varyantın beklediğinden erken geldiğini belirterek aşılanmış kişilerin yeterli korumaya sahip olup olmadığının kısa süre içerisinde belli olacağını söyledi

Uğur Şahin: Yeni varyant beklediğimden erken geldi

BioNTech CEO'su Uğur Şahin ve şirketin kurucularından Dr. Özlem Türeci, Reuters'a bir röportaj vererek pandeminin son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mutasyonlara rağmen aşılamanın koruma sağlayacağını belirten Şahin, "Aşılanmış olan kişiler ve takviye dozu alanların koronavirüs nedeniyle ağır hastalanmaya karşı yeterli korunmaya sahip olacağından eminiz. Hastalığın diğer tiplerine karşı da koruma sağlanabilir, bunu birkaç hafta içerisinde öğreneceğiz" ifadelerini kullandı.

Yeni varyantlarla ilgili konuşan Uğur Şahin, "Yeni varyant beklediğimden daha erken geldi. Önümüzdeki yıl gelmesini bekliyordum. Aşı yaptırmış kişilerin yeni varyant sebebiyle ağır hastalanmaya karşı yeterli korumaya sahip olup olmadığı henüz belli değil, ancak öyle olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

TÜRECİ: MRNA TEKNOLOJİSİ POTANSİYEL BİR KANSER AŞISI

BioNTech kurucularından Dr. Özlem Türeci ise koronavirüsün mutasyona uğrama ihtimalinin, insanların bağışıklık kazanma oranının artmasıyla azaltılabileceğini belirterek, "Bağışıklığa sahip insanların oranı arttıkça, koronavirüsün mutasyona uğrama ihtimaline karşı daha iyi korunmaya sahip olacağız" ifadelerini kullandı.

MRNA teknolojisinin aynı zamanda kanser tedavisi için kullanılabileceğini belirten Türeci, "Kanser de bir salgın. Şirketimiz mRNA teknolojisini aynı zamanda potansiyel bir kanser aşısı olarak kullanıyor" şeklinde konuştu.

Etiketler
Uğur Şahin BioNTech Şile