Almanya’dan büyükelçi kriziyle ilgili açıklama: Endişeliyiz

Alman Hükümet Sözcüsü Seibert, 10 büyükelçinin 'istenmeyen kişi' ilan edilmesi yönündeki açıklamaları 'endişe' ile not ettiklerini ve anlamakta güçlük çektiklerini belirtti.

Almanya’dan büyükelçi kriziyle ilgili açıklama: Endişeliyiz

Aralarında Almanya, ABD ve Fransa'nın da bulunduğu 10 ülkenin Ankara büyükelçilerinin, Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısıyla başlayan kriz konusunda Almanya'dan açıklama geldi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, tansiyonu düşürmeye yönelik açıklamalarda bulundu.

DW'nin aktardığına göre "Türkiye Almanya için önemli bir diplomatik partner" diyen Seibert, büyükelçilerin sınır dışı edilmesi konusunda yapılan açıklamaları 'endişe' ile not ettiklerini ve 'anlamakta güçlük çektiklerini' kaydetti.

RESMİ BİLDİRİMDE BULUNULMADI

Alman hükümetine şimdiye kadar konuyla ilgili resmi bir bildirimde bulunulmadığını kaydeden Seibert, büyükelçinin 'istenmeyen kişi' ilan edilmesi durumunda ne tür bir adım atılacağı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Seibert, açıklamasında Türkiye-Almanya ilişkilerinin 'Almanya dış politikası açısından büyük önemde' olduğunu da belirterek Türkiye'deki bazı gelişmelerden duyulan endişelerin ise sürekli olarak dile getirildiğini ifade etti.

Etiketler
Almanya