Bloomberg'ten çarpıcı analiz: Türkiye, bölgesel ilişkileri resetlemek istiyor

Bloomberg, Türkiye ile ilgili çarpıcı bir analize yer verdi.

Bloomberg'ten çarpıcı analiz: Türkiye, bölgesel ilişkileri resetlemek istiyor

Bloomberg, son dönemde Türkiye’nin Körfez’deki ülkelerle yakın ilişki kurmasıyla ilgili çarpıcı bir analiz hazırladı.

“Türkiye, bölgesel ilişkileri resetlemenin bir parçası olarak Suudi Arabistan’la görüşmek istiyor” başlığı kullanılan haberde, önümüzdeki hafta gerçekleşecek görüşmeye dikkat çekildi.

SUUDİ ARABİSTAN GÖRÜŞMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Analizde, Türkiye’nin gergin bağları iyileştirmek için Mısır'da iki gün süren görüşmeler anımsatıldı. “Türkiye, önümüzdeki hafta Suudi Arabistan'a planlanan ziyaretle Arap dünyasına erişimini bir adım daha ileri götürüyor” yorumunda bulunuldu.

Bloomberg haberinde, “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suudi Arabistan ziyareti, Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul Konsolosluğu’nda öldürülmesinden bu yana ilk kez olacak. 11 Mayıs’ta gerçekleşmesi planlanan ziyaretten önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz ilişkileri iyileştirmenin yollarını bulmak için salı günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi” ifadelerine yer verdi.

BİDEN DETAYI

Analizde aynı zamanda ABD Başkanı Joe Biden’ın etkisine de yer verilerek şu ifadeler kullanıdı:

“Türkiye, Libya ve Suriye'deki çatışmaları hafifletmek, bölgesel ticaret ve enerji keşiflerini engelleyen gerilimleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Bunun için Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerini resetlemeye çalışıyor. Bu hamle, Joe Biden’ın ABD başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından Orta Doğu’daki bağların daha geniş çapta yeniden kalibre edilmesiyle uyumlu.”

Etiketler
Türkiye