CNN: Yetkililer Trump'tan sessizce uzaklaşmaya başladı!

CNN'in kulis haberine göre Beyaz Saray'a yakın kaynaklar, bazı yetkililerin sonuçlarda geriye giden Başkan Trump'tan uzaklaşmaya başladığını söyledi.

CNN: Yetkililer Trump'tan sessizce uzaklaşmaya başladı!

CNN'den Jim Acosta'ın haberine göre Beyaz Saray'a yakın kaynaklar, bazı üst düzey yetkililerin ve Pensilvanya ve Georgia'dan gelen son rakamların Başkan'ın yeniden seçilmeyeceğini göstermesi nedeniyle, Trump'tan sessizce uzaklaşmaya başladığını söyledi.

Bianet'te yer alan habere göre; yönetimin önemli bir danışmanı yarış hakkında "Bitti," dedi. Danışman, yarışı kabul edip etmeyeceği sorusunun ötesinde, Trump'ın ne yapacağına dair endişeler olduğunu söyledi.

"Toplantıda başlarını salladılar"

Danışman, Trump'ın bundan sonra ne yapabileceği sorulduğunda, Trump'ın Perşembe akşamı Beyaz Saray brifing odasında yaptığı yanlış beyanların ardından başlarını sallayan çok sayıda yetkilinin "Tanrı... Kim bilir" dediğini aktardı.

Söz konusu danışman, Trump'ın seçim sonuçlarına itiraz etme hakkına sahip olduğunu, ancak bunu yanlış şekilde öne sürdürdüğünü belirtti.

Kampanyanın ayrı bir danışmanı ise Trump'ın çalıntı oy iddialarıyla ilgili giderek daha fazla yalnız kaldığını belirtti. Danışman, Trump'ın seçim hilesi iddiaları hakkında "Burada çoğunlukla yalnız" dedi.

"Onaylayanlar dramı artırıyor"

Ancak kaynaklar, başkanın çevresinde kendisine duymak istediklerini söyleyen bazı yardımcılar ve müttefikler olduğunu kaydetti.

Kaynaklara göre bu, dramanın devam etmesini sağlayacak.

Trump için bir baskı noktası ise, üst düzey Cumhuriyetçilerin zaten 2020 yarışının ötesine ve 2024'e doğru bakmaya başlaması olarak görülüyor.

Bir danışman, yönetimdeki bazılarının partinin eylemlerini bir sonraki kampanya döngüsü için hedeflerine göre ölçmeye şimdiden başladığını kaydetti.

Etiketler
Beyaz Saray Kulis Saray