Viyana'da teröristler çevreye ateş açtı: 3 ölü, 7'si ağır 15 yaralı!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

ELİF ÜNSAL - MERVE ÇOBAN- GERÇEK GÜNDEM /Avusturya’nın başkenti Viyana’da 1. bölgede Stadttempel Sinagogu yakınlarında bir silahsaldırı gerçekleştirildi.

Kentte 6 farklı noktada saldırı gerçekleştirildiği belirlendi.

Bir saldırıda yaralanan bir polisin de hayatını kaybettiği ve yaralananlar olduğu bilgisi verildi. Saldırganın AK-47 kullanan maskeli bir kişi olduğu ortaya çıktı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'nın Schwedenplatz bölgesindeki bir sinagog yakınında silahlı saldırı meydana geldi. Polis, açılan ateşe karşılık verirken saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Viyana polisi, yaptığı açıklamada saldırı sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisini vererek, saldırganı yakalamak için 'büyük bir operasyon' başlatıldığını duyurdu.

Polis, ayrıca yurttaşlara olay yerinden uzak durma çağrısı yaparken olaya ait videoların basına ve sosyal medyada değil polislere teslim edilmesini istedi. Avusturya tarafından sosyal medya hesaplarında vatandaşların resmi açıklamalara ve talimatlara uyulması, evlerden çıkılmaması istendi. Viyana'da farklı bölgelerde saldırıların olduğu ise sosyal medyada dile getirilen iddialar arasında yer aldı.

3 kişi öldü

Öte yandan saldırganların birden fazla olduğu, aralarından birinin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği kaydedildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişi yaşamını yitirdiği, 7'si ağır 15 yaralı olduğu bilgisine ulaşıldı.

​'1 şüpheli yakalandı'

Avusturya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bir şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları, sadırıya ilişkin çok sayıda video görüntüsü paylaştı.

Avusturya Yahudi Topluluğu lideri Oskar Deutsch, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Şu anda sinagogun hedeflerden biri olup olmadığı söylenemez. Ancak kesin olan şey, hem Seitenstettengasse'deki sinagogun hem de aynı adresteki ofis binasının, ilk ateş edildiği sırada kapalı olduğu" dedi.

Devlet televizyonu ORF, polis kaynaklarına dayanarak ölenlerin olduğunu duyurdu.

Viyana polisi, saldırganları yakalamak için 'büyük bir operasyon' başlatıldığını duyurdu. Polis, sivillere açık alanlardan uzak durmaları çağrısı yaparken, saldırıya ilişkin görüntü paylaşılmamasını istedi.

​Bunun yanı sıra Rusya'nın Viyana Büyükelçiliği, saldırıda hayatını kaybeden Rusların olup olmadığını araştırdıklarını duyurdu.

Gerçek Gündem'in edindiği bilgiye göre; Viyana'nın şehir içi restoranı Schwarzes Kameel'de oturan bir kişi, polisin herkesin restorana girmesi gerektiğini yönünde bağırdığını ve aniden ateş edildiğini belirtti. Müşterilerin mahzene kaçtıkları ifade edildi. Öte yandan polisin restoran ve kafelerin bulunduğu bölgede müşterikerin mekandan ayrılmasına izin vermediği de belirtildi. Toplu taşıma hizmetleri Viyana 1. bölgede durduruldu. Kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bir kişinin vurulma anı böyle görüntülendi

Viyana'da yaşanan terör olayında, halkın sokaklarda panikle kaçtığı görüldü. Yurttaşların sokaklara döküldüğü anlar kameraya böyle yansıdı:

Öte yandan Viyana Ambulans Birimi Sözcüsü Daniel Melcher, Avusturya Haber Ajansı APA'ya yaptığı açıklamada, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu, henüz bir net bir tespitin yapılamadığını duyurdu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, metro gibi toplu taşıma araçları hizmet vermiyor.

NTV yayınına bağlanan Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ise saldırılarda, 7 kişinin öldüğü bilgisini paylaştı.

Viyana'da polisin metro istasyonuna operasyon düzenlediği anlar böyle görüntülendi:

Polisin düzenlediği operasyon sonucu sıkıştırılan saldırganların çevresi sarıldı. Saldırganlar teslim oldu ancak kaçan saldırgan olup olmadığı bilinmiyor.

Avusturya İçişleri Bakanı, terör saldırısının devam ettiği konusunda uyarıda bulunarak, yurttaşlara evden çıkmama çağrısı yaptı.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, saldırı sonrasında kentteki Türk vatandaşlarına uyarılarda buluındu. Ceyhun'ın paylaşımı şöyle oldu:

Viyana’daki vatandaşlarımız, lütfen can güvenliğiniz için evinizde kalınız! Ya da şimdilik bulunduğunuz yeri terketmeyiniz! Yola çıkmadan polisin açıklamalarını takip ediniz!

Etiketler
Avusturya Saldırı Silah Viyana