Erdoğan inkar etmişti... Savunma Sanayii Başkanı’ndan yaptırım itirafı geldi

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ABD’nin S-400 yaptırımlarına karşı hazırlık yaptıklarını belirterek "Ne olduğunu bildiğimiz için tedbirlerimizi de alıyoruz. Bu bizi caydırmayacak daha da kuvvetlendirecektir" dedi.

Erdoğan inkar etmişti... Savunma Sanayii Başkanı’ndan yaptırım itirafı geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile G20 Zirvesi’nde yaptığı görüşme sonrası S-400’ler ile ilgili ABD’den yaptırım gelmeyeceğini açıklamasına rağmen, bu tehdidin varlığını devam ettirdiği ortaya çıktı.

Yeniçağ'ın haberine göre; Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yaptığı açıklamada ABD’den gelecek olası yaptırımlara karşı tedbirlerini aldıklarını söyledi.

Demir, ABD'nin S-400'lerle ilgil yaptırım tehdidine ilişkin "Ne olduğunu bildiğimiz için tedbirlerimizi de alıyoruz. Bu bizi caydırmayacak daha da kuvvetlendirecektir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Ankara'da STM ThinkTech "Enerji Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler Paneli"nde konuştu.

Demir, S-400'lerin teslimat sürecine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

''Haftaya geldiği zaman göreceksiniz. Cumhurbaşkanı'nın verdiği tarih vardı. Temmuzun birinci haftası geçti, ikinci haftasına giriyoruz. Haftaya S-400 faaliyetlerini göreceksiniz.''

S-400'lerle ilgil ABD yaptırımları konusuna da değinen Demir, ''Yaptırımlar bizim tarafımızdan da biliniyor. Ne olduğunu bildiğimiz için onlara karşı tedbirlerimizi de alıyoruz...Bu bizi caydırmayacak daha da kuvvetlendirecektir'' diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN YEDEK PARÇA STOKLADIĞI İDDİALARI GÜNDEME GELMİŞTİ

Türkiye’nin ABD’nin olası yaptırımlarına karşı tedbir alacağı iddiaları dış basının da gündemine gelmişti.

Bloomberg, muhtemel ABD yaptırımları karşısında Türkiye'nin ABD üretimi silahların kritik yedek parçalarını stokladığını yazmıştı.

Türk yetkililere dayandırılan haberde, stoklama kararının ilk olarak ne zaman verildiğinin net olmadığı ifade edildi. Söz konusu yetkililer, hazırlıkların ABD ambargolarının gerçekleşmesi ihtimali nedeniyle yapıldığını ifade etmişti.

Washington Yönetimi, 2018’den bu yana Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın aldığı gerekçesiyle Türkiye’ye yaptırım tehdidinde bulunuyor.

Etiketler