Akbelen Ormanı'ndaki talan girişimlerine karşı mahkemeye yapılan itiraz, reddedildi

Akbelen Ormanı’nda kömür madeni sahasının genişletilmesi kararına karşı İkizköylü yurttaşların yaptığı itiraz mahkeme tarafından reddedildi.

Akbelen Ormanı'ndaki talan girişimlerine karşı mahkemeye yapılan itiraz, reddedildi

Muğla 1. İdare Mahkemesi, ağustos ayında verdiği ‘yürütmeyi durdurma’ kararını üçüncü bilirkişi raporuna dayanarak 2 Aralık’ta kaldırdı. Bunun üzerine İkizköylü yurttaşlar, 9 Aralık’ta karara itiraz etmişti.

REDDEDİLDİ

İzmir Bölge İdare Mahkemesi 7. Dava Dairesi, İkizköylü yurttaşların itirazını 19 Aralık’ta reddetti.

''KAZANANA KADAR DİRENİŞİMİZ DEVAM EDECEK''

İkizköy Çevre Komitesi, bugün konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Davanın henüz bitmediği ve meşru hakların sonuna kadar yürütüleceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Önünde sonunda bu haklı davayı kazanacağız. Bu arada oldu bittiye getirilip Akbelen Ormanı’na kesim için girilmesine izin vermeyeceğiz. Ormanların korunması görevini veren anayasal düzenlemelere, zeytinleri koruyan Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun’a dayanarak, meşru hak ve ödevlerimizi sonuna kadar yürüteceğiz.

Zeytinliklerin madenciliğe açılmasına yol açacak yasa değişikliğini engellemek için biz Ankara'ya Meclis'e kadar gittik. Halkın vekilleri ile teklifi geri çektirdik. Şimdi halkın tüm vekillerini, ormandan, zeytin dostu yaşamdan yana olan siyasi partileri, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve ekoloji hareketleri temsilcilerini, tüm yaşam savunucularını Akbelen'e bekliyoruz. Biz ‘bitti’ demeden mücadele bitmeyecek. Kazanana dek haklı direnişimiz devam edecek, hep birlikte Akbelen’e dört elle sarılma, savunma, koruma zamanı."

Kaynak: ANKA

Etiketler
Akbelen Ormanı İkizköy Direnişi Maden Mahkeme