'Vali buraya' sloganları işe yaradı: Denizli Valisi, taş ocağına karşı oturma eylemi başlatan köylülerle görüştü

Denizli Valisi, köylerine yapılmak istenen taş ocağına karşı kekik tarlalarını korumak için Denizli Valiliği önünde oturma eylemi başlatan köylülerle görüştü.

'Vali buraya' sloganları işe yaradı: Denizli Valisi, taş ocağına karşı oturma eylemi başlatan köylülerle görüştü

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Güzelpınar köyüne yapılan taş ocağına köylüler, kekik tarlalarına, zeytin ve ceviz ağaçlarına zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Köylülerin tüm çağrılarına rağmen ocağı işleten FERNAS şirketi çalışmalarına devam ederken, köylüler bugün taş ocağının olduğu bölgede eylem yaparak, çalışmaları durdurmuştu.

Köylüler taş ocağının olduğu bölgedeki eylemin ardından Denizli Valiliği’ne gitmiş ve burada oturma eylemi başlatmıştı.

VALİ KÖYLÜLER İLE GÖRÜŞTÜ

Köylülerin oturma eylemi devam ederken, Denizli Valisi Ali Fuat Atik köylülerle görüştü.

İkizdere'de olduğu gibi yatırımın 'devlet yatırımı' olduğunu öne süren vali, "Orası Karayolları'nın üzerine ruhsatlı bir taş ocağı. Konu bu kadar vahimse gelip yerinde inceleyeyim. Hep beraber bakalım. Sizin mağduriyetinizi dikkate alarak birlikte bir çözüm yolu arayalım'' ifadelerini kullandı.

Vali ayrıca mahalleyi yarın ziyaret edeceğini aktardı.

''BİZ TAŞ OCAĞINA İSTEMİYORUZ''

Güzelpınar Mahallesi Muhtarı Ergün Gürsoy, toplantıda 5-6 yıldır mahallelerine taş ocağı kurulmak istendiğini belirterek, "Bize haber vermeden yangından mal kaçırır gibi çalışmaya başlamışlar. Ben büyüklerimizden rica ediyorum. Gelsinler tarlamızdaki kekiklerimize baksınlar. Ben bunu yarın gelen tüccara nasıl satacağım? Kekiklerimiz şu anda toz içerisinde. Büyüklerimizden destek bekliyorum. Biz taş ocağını istemiyoruz. Rızkımızı kimseye vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Etiketler
Denizli