Kırklareli'nde halk taş ocağına direniyor: Makineler çalışırsa durduracağız

Kırklareli Pınarhisar Evciler Köyü’nde yapılmak istenen taşocağına köylüler geçit vermiyor.

Kırklareli'nde halk taş ocağına direniyor: Makineler çalışırsa durduracağız

Ülkenin dört bir yanında doğanın, maden ocakları ve rant uğruna talan edilmeye devam ediyor.

BirGün'den Yaren Çolak'ın haberine göre, Kırklareli Pınarhisar Evciler Köyü’nde de köy merkezine yalnızca 1 km uzaklıktaki ormanlık alana yapılmak istenen taşocağına karşı köylüler direniyor.

İş makinelerinin önüne geçerek çalışmayı durduran yurttaşlar bölgede taşocağı istemediğini vurguladı.

Pınarhisar Kaymakamı Mehmet Kılıç ve bir DSİ yetkilisinin çağrısıyla dün köyde toplantıya davet edilen yurttaşlar, “Taşocağına hayır” pankartları açtı. Projeyi tanıtmak için gelen Kaymakam ve DSİ yetkilisinin pankartlardan rahatsız olduğu için konuşma yapmadan salonu terk ettiğini öne süren köylüler, “Taşocağına geçit yok” dedi.

''MAKİNELERİ DURDURACAĞIZ''

Taşocağı açılmak istenen alana yol çalışması yapılmaya başlandığını belirten bölge halkından Emin Durak, “Şimdiden 200 civarında ağaç katledildi. Proje 50 bin dönümlük ormanlık alana yapılmak isteniyor. Bu da on binlerce ağacın katledilmesi anlamına geliyor” diyerek tepki gösterdi.

Proje tanıtımı için köye gelen devlet yetkililerinin köylülerin açtığı pankartlar nedeniyle toplantıyı terk ettiğini öne süren Durak, “Buraya taşocağı yaptırmayacağız. Yasal yollar tükendiği yerde direneceğiz. Evciler’de taşocağına geçit yok. Hazır bekliyoruz. Makineler çalışınca durduracağız” ifadelerini kullandı.

Bölge halkından 63 yaşındaki Remziye Çetin ise “Ben o ağaçları korumak için gerekirse kendimi makinanın önüne atarım. Makinenin çalıştığını görürsem hemen koşup gideceğim. Köyümde taşocağı istemiyorum” dedi ve ekledi: “Ağacımız, suyumuz, toprağımız tertemiz onların katletmesine izin vermeyeceğiz.”

Etiketler
Kırklareli Pınarhisar