Dikili Çukuralan’da 'ÇED olumlu' kararı iptal edildi

Dikili’de faaliyet gösteren ve kayyum tarafından yönetilen Çukuralan Maden Ocağının üçüncü kapasite artırımı ile ilgili ÇED Olumlu kararı, İzmir 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Dikili Çukuralan’da 'ÇED olumlu' kararı iptal edildi

İzmir’in Dikili ilçesinde yer alan, Bergama’nın fıstık çamıyla ünlü Kozak Yaylası’nın yanı başında bulunan ve kayyum tarafından yönetilen Çukuralan Maden Ocağının üçüncü kapasite artırımı ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu kararı, İzmir 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Birgün'de yer alan habere göre; mahkeme heyeti, bilirkişi heyetinin uzmanlık alanlarına göre detaylı olarak yaptığı teknik değerlendirmeleri neticesinde, ‘ÇED Olumlu’ kararının uygun olmadığı yönünde karar verdi.

Kararda ayrıca, “ÇED Raporunda eksik hesaplamalar yapıldığı, bu durumun faaliyetten kaynaklanacak çevresel etkilerin öngörülmesini olanaksız kıldığı sonucuna varıldığından, davaya konu 9 Şubat 2019 tarih ve 5319 karar sayılı ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ kararında hukuka uyarlık bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Etiketler
İzmir Maden Mahkeme