WhatsApp çöktü: Meta'dan açıklama

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a erişim sorunu yaşandı. Uygulamada mesaj göndermek isteyenler hata ile karşılaştı. Erişim sorunu yaklaşık 2 saat sürdü.

WhatsApp çöktü: Meta'dan açıklama

Çevrimiçi sohbet uygulmalarından biri olan WhatsApp, gün itibariyle gruplarda mesajların gönderilememesi sorunuyla gündeme geldi. Daha sonra kullanıcılar kişilere de mesaj gönderemedi.

25 Ekim tarihinde sabah saatlerinde WhatsApp uygulamasında meydana gelen mesaj iletme problemi çok sayıda rapor edildi. Hata bildiriminin artması nedeniyle WhatsApp uygulamasının çöktüğü görüşü hakim. 'Downdetector' verilerine göre son bir saatte WhatsApp kullanıcılarının şikayetleri 100 kat arttı.

WhatsApp çöktü: Meta'dan açıklama - Resim : 1

Sorunun sadece telefon uygulamasında değil masaüstü uygulaması ve internet kullanımında da yaşandığı belirtildi. WhatsApp'taki yaşanan sorunun ise kaynağı henüz bilinmiyor. Saat 10:00'da başlayan erişim sorunu saat 11.50'de sona erdi.

META'DAN AÇIKLAMA

Yaşanan sorunun dünya genelinde olduğu gözlemlenirken, WhatsApp ve çatısı altında bulunduğu Meta'dan sorunun çözülmeye çalışıldığına dair resmi açıklama geldi.

Meta çatısı altında faaliyet gösteren WhatsApp'taki erişim sorununun, Meta'nın diğer popüler sosyal medya uygulamaları Facebook ve Instagram'da ise yaşanmadığı gözlemlendi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Whatsapp'ta yaşanan erişim sorunu hakkında açıklama yaptı.

Sayan'ın açıklamaları şöyle oldu:

"Whatsapp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.

Küresel ölçekte kendi alanlarında adeta fiili tekel oluşturan dijital hizmet sağlayıcılar ve OTT’lerin hizmet sürekliliği açısından hesap sorulamaz olması söz konusu olamaz.

Fiilen gündelik hayatın bir parçası haline gelen dijital hizmet sağlayıcıların topluma ve egemen devletlere karşı sorumlulukları olduğu yadsınamaz."

Etiketler
WhatsApp Uygulama