Instagram'da önerilen gönderileri kapatmanın 4 yolu

Instagram'ın size önerdiği ancak görmek istemediğiniz gönderileri ortadan kaldırmak için kullanabileceğiniz yöntemler olduğunu biliyor muydunuz?

Instagram'da önerilen gönderileri kapatmanın 4 yolu

Instagram 2022 yılında algoritmasında önemli değişiklikler yaptı ve bunlardan bazıları kullanıcıları rahatsız etti. Yüz binlerce içerik oluşturucu temmuzda "Instagram'ı yeniden Instagram yapmak" için internet ortamında bir dilekçe imzaladı.

Dile getirilen başlıca sıkıntılardan biri, Instagram'ın tanımadığınız veya takip etmediğiniz kişilerden çok fazla içerik göstermesiydi. Ancak bunu aşmanın yolları bulunuyor

MakeUseOf'un hazırladığı yazının bu Türkçe çevirisinde, Instagram gönderi önerilerini kaldırmanın ve görmek istemediğiniz diğer gönderilerden kaçınmanın dört yolunu göstereceğiz. Böylece akışınıza rastgele göz atarken "Keşfet" sayfasında olduğunuzu hissetmenize gerek kalmayacaktır.

1. Gönderi önerilerini geçici olarak kapatmak

Bu, geçici de olsa muhtemelen en etkili çözüm olacaktır. Instagram, gönderi önerilerini 30 gün boyunca ertelemenize izin veriyor. Böylelikle kısa bir süre için huzuru tadacaksınızdır. Instagram gönderi önerilerini ertelemek hızlı bir işlem, çünkü bir gönderi önerisiyle karşılaştığınızda bunu hemen akışta yapabiliyorsunuz. İşte nasıl başlayacağınız:

Telefonunuzda Instagram uygulamasını açın.

Önerilen bir gönderi görene kadar Instagram akışınızda gezinin. Önerilen bir gönderi olduğu, üzerindeki etiketi sayesinde anlaşılacaktır.

Gönderinin sağ üst köşesindeki üç noktalı menüye dokunun.

Listeden "İlgilenmiyorum" seçeneğini seçin.

"Akışta önerilen tüm gönderileri 30 gün boyunca ertele" seçeneğine dokunun.

Instagram artık gönderi önerilerinin 30 gün boyunca gizlendiğini onaylayacaktır.

Bu işlemi 30 günlük ara bittikten sonra tekrar gönderi önerileri görmeye başladığınızda tekrarlayın.

2. Belirli Bir Profil ile İlgili Gönderi Önerilerini Gizleme

Instagram, beğenebileceğinizi düşündüğü içeriklere göre size öneriler gösterir. Örneğin, takip ettiğiniz hesaplara benzer hesapların gönderilerini karşınıza çıkarır. Belirli bir gönderi önerisini neden gördüğünüz konusunda kafanız karıştıysa, Instagram'ın bu öneriyi nereden aldığını öğrenebilirsiniz. Tek yapmanız gereken, gönderinin üç noktalı menüden "Bu gönderiyi neden görüyorsunuz" kısmına gitmek.

Karşılaştığınız bir gönderinin üreticisinden daha fazla öneri görmek istemiyorsanız, Instagram'a bunu bildirebilirsiniz.

Gönderinin sağ üst köşesindeki üç noktalı menüye dokunun.

Listeden "İlgilenmiyorum" seçeneğini seçin.

"(Oluşturucunun adı) gönderilerini önerme" seçeneğine dokunun.
Bunu, akışınızda gönderileri için öneri almak istemediğiniz her içerik oluşturucu için yapmanız gerekiyor.

3. 'Favoriler' veya 'Takip Edilenler' Akışlarınıza Geçin

Mart 2022'de Instagram, uygulamayı açtıklarında favori içerik oluşturucularının ve arkadaşlarının içeriklerini görmek isteyenler için bir çözüm sundu: "Favoriler" ve "Takip Edilenler" akışları.

Tanıdık yüzleri görmek ve favorilerinizin neler yaptığını takip etmek için tek yapmanız gereken Instagram'da "Favoriler" veya "Takip Edilenler" akışına geçmek. Bu sayede Instagram'ın algoritması nasıl değişirse değişsin, önemli kişilerin gönderilerini her zaman görüntüleyebiliyorsunuz.

Instagram uygulamasını her açtığınızda seçtiğiniz akışa manuel olarak geçmeniz gerektiğini unutmayın.

4. Instagram'ı bilgisayarınızda kullanın

Instagram'ın bilgisayar platformu size, önerilen gönderileri göstermez, bu nedenle akışınız sade durur.

Ayrıca arkadaşlarınızın ve favori içerik oluşturucularınızın paylaşımlarını kısa sürede görüntülemenizi sağlar. "Favoriler" ve "Takip Edilenler" akışlarına geçme ihtiyacınız ortadan kalkar.

Instagram'ın bilgisayar platformunu mobil uygulamadan farklı kılan çeşitli özellikler bulunuyor. Platformun mobil uygulamasındaki karmaşaya ara vermek için uygulamayı zaman zaman bilgisayardan kullanmayı düşünebilirsiniz.

Etiketler
Instagram