Fransa'daki Türk vatandaşları Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında

Fransa'da, Türkiye'deki 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında oy verme işlemi başladı.

Türkiye'deki 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışında oy kullanma işlemi başladı. Yaklaşık 800 bin Türk vatandaşının ve kayıtlı 397 bin 68 seçmenin bulunduğu Fransa'nın 6 kentinde seçim sandıkları açıldı.

Türk vatandaşları başkent Paris, Marsilya, Strazburg, Lyon, Nantes ve Bordeaux'da oy kullanmak için sandık başına gitti. Paris'te yaşayan yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşları, oy kullanmak üzere Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğu'na geldi. Başkonsoloslukta kurulan sandıklarda ilk oyu ise Barış isimli vatandaş kullandı. Yerel saatle 09.00'da başlayan oy verme işlemi sırasında konsolosluk önünde uzun kuyruklar oluşurken, Fransız polisi tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

TBB Başkanı Sağkan: Sandık güvenliği konusunda endişemiz var Seçim Oy ve Ötesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertim Orkun, ‘Askıda Bilet’ kampanyasını anlattı Seçim Eski AKP'li vekil torunu olan AKP adayına böyle oy istedi: Hainleri ülkeden göndereceğiz Seçim Seçim 80 oy farkla bitti, oylar dolaplardan çıktı! Seçim Kutlamalar sırasında CHP'lilerin bulunduğu balkon çöktü: Çok sayıda yaralı var! Seçim İstanbul'da sayılan oylar YSK'ya getirilmeye başladı Seçim Sandıklar açılmadan zaferini ilan etti! Seçim AKP İstanbul İl Başkanlığı önüne sahne kuruldu! Seçim Oy verme esnasında taşlı sopalı kavga: Çok sayıda yaralı! Seçim CHP, fahiş su faturalarını sergiledi Seçim Mansur Yavaş seçim şarkısını paylaştı Güncel 'Doların 20 TL oluşunu mu, mahvolan gençliği mi kutladınız?' Siyaset