Depremden etkilenen Malatyalılar geceyi dışarıda geçiriyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen illerden olan Malatya'da vatandaşlar, akşamı binaların olmadığı boş alanlarda yaktıkları ateşin başında geçiriyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 13.24'te 7.6 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, depremler 10 farklı şehirde hissedildi.

Korku ve panikle kendilerini dışarı atan Malatyalı vatandaşlar ise, deprem anından itibaren binaların olmadığı boş alanlarda yaktıkları ateşin başında ısınmaya çalışıyor.

Depremzedelerden Salih Arslan, “Allah, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Allah beterinden saklasın. Şu an evimin durumunu bilmiyorum. İlk depremle birlikte dışarı çıktım. Evimin yıkılıp yıkılmadığını bilmiyorum. Belediye başkanımızdan ricamız, acil ihtiyacımızı olan seyyar bir tuvaletin yapılmasıdır” diye konuştu.

Tüm ülke depremzedelere yardım etmek için seferber oldu Güncel 7.6 ile sarsılan Elbistan'daki yıkım kameralara böyle yansıdı Güncel Veli Ağbaba: Arama kurtarma ekibi de maalesef enkazın altında kaldı Güncel Üç fidan, idam edilişlerinin 52. yılında mezarları başında anıldı! Güncel Gaziantep’te katliam gibi kaza! Güncel 58 yıldır gerçek kimliğini arıyor! Güncel Bursa, mayıs ayında beyaza büründü! Güncel Çocukları istismara maruz bıraktı, suç kaydı ortaya çıktı! Güncel Borcunu ödeyemediği için çiftçinin suyunu kestiler: "Köylüyüm, benim hiçbir şeyim yok" Güncel Uyuşturucu satıcısı, polisi görünce 5’inci kattan atladı! Güncel Doğal gaz hattı patladı, ekipler alarma geçti! Güncel Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı Güncel