Fişi Çekildi İpi Çekildi Çizildi …

KAYDA GEÇSİN Siyasi partiler ve uzantı medyalarında değişimlerinin dile gelmesi bu şekilde oluyor, komik bir mahalle karısı dili , neyse fazla şey yapmayalım...

KAYDA GEÇSİN

Siyasi partiler ve uzantı medyalarında değişimlerinin dile gelmesi bu şekilde oluyor, komik bir mahalle karısı dili , neyse fazla şey yapmayalım bunlar sonra insanın ‘ carrt ‘ diye ağzını da yırtar.

Askeri rejim karşıtı , kaliteli demokrasi yanlısı , demokrat , özgürlükçü olduklarını iddia edenlerin ise kullandıkları sözcüklere bakalım , bence çok militarist, mesela ‘Konsey’ kuruyorlar , sivil danışmanlardan kimin olursa olsun ‘Kurmay’ diye bahsediyorlar , kalabalık görünce devamlı üstüne alınıp el sallayan program sunucuları var, kendilerini muhalefet partisi zannetme vehmi derin , Perihan abla dizisi gibi bir ‘ablalık’ merakı , Muharrem Bey’in annesine ‘zekiye anne ‘ demeler, vekillerin kendilerini kimin seçtiğini unutup ablaya ne yapalım diye sorması .

Kardeşim ben seni seçtim , sen TV sunucusuna niye soruyorsun ne yapacağını , onu seçmedim dedirten sahneler.

Kitle partisi olmanın yolunun muhafazakarlıktan geçtiği hesaplarının yapıldığı dönemde ilginç , elde avuçta ne varsa gitmiş hiç biri muhafaza edilememiş !

En son Nuh Albayrak ‘da ‘ Türkiye’yi artık O Çocukları yönetmiyor ‘ deyiverince , Ertuğrul Özkök bile dayanamayıp muhafazakar oldu tarihine sahip çıkıp :

‘ …Ama madem tabanca kılıftan , laf ağızdan çıktı ….

İyi de arkadaş , kimmiş bu geçmişte Türkiye’yi yöneten ‘O …çocukları …’ diye soruyor Albayrak’a .

Kurtuluş Savaşı’nı veren, bu ülkeyi işgalden kurtaran Atatürk ve İnönü mü?

Darbeye kurban giden ama bu milletin anıtlaştırdığı Menderes ve Bayar mı...

Bu ülkeye köprüler, barajlar yapan Demirel mi?

Türk askerini Kıbrıs’a çıkaran, yavru vatanı kurtaran Ecevit ve Erbakan mı?

PKK ile tavizsiz mücadele eden, örgütü bitirme noktasına getiren Çiller mi...

Mesut Yılmaz mı? PKK ile, FETÖ ile mücadelede bugünün hükümetine en büyük desteği veren Bahçeli mi...

Abdullah Gül mü, Ahmet Davutoğlu mu...’

Özkök’e cevap verecek Nuh daha tufandan sağ çıkmadı …hangi birinden başlayacaksınız sayın Albayrak meraktayız !

Sizler bu medya aklıyla Özkök’ten muhafazakar yarattınız ya tebrik ederim.

Muhafazakarlığı Anayasayı , ülkenin kuruluş maksadı prensibini korumak olarak tanımlamakta bir sakınca olamaz, hatta daha ileri gidelim hükümetleri sınırlayan raptı zapt altına alan o koruyucu çizgidir muhafazakarlık , o zaman başımın üstüne efendim.

Eğer hükümetler bu çizgileri aşıp ölçüyü kaçırırlarsa diye vardır muhafazakarlık !

Ve Özkök tam da bunu yaparak sözde muhafazakar medyayı kapak yapmasın mı , çok yaman adam yahu bu ne zamanlamadır , bu ne ani liman baskınıdır bu ne İnebahtı’dır Özkök’ün baskını Albayrak’a .

Özkök ‘Daha öncede muhafazakar çocukların bikinili eşlerinden gurur duymuş ‘ “Helal olsun” demek için yazmıştı . kendi ifadeleri .

‘Özellikle de Arda Turan’a...

Eşleri tesettürlü olsa da görüşüm hiç değişmezdi...

Helal olsun dediğim şey, siyasi görüşleri ile hayat tarzlarını birbirlerine karıştırmamalarıydı...’

bunlar Özkök’ümüzün cümleleri.

Arda üzerinden sekülerizm tarifi , Turan ailesinin plajda dinle , devlet işlerini ayırması örneği beni kopardı yahu !

Özkök devamında Arda’nın muhterem eşi Aslıhan Hanımın bikini halinin özlediği bir ‘bir paradigma kırma duruşuydu bu...’ diye tarif ediyor.

Tuğrul İnançer’e karşılık herhalde , (nazire ) o da olsun , bu da Combo Türkiye !

Ailece Turan’lar Bodrum’da siyaset felsefesi yapıyorlar demek .Ne paradigma kaldı ne duruş , Bodrum Bodrum olalı Karya’dan beri böyle bir medeniyetin beşiği olup sallanmadı .

Özkök aşmış devamında şöyle diyor :

‘Şimdi bugün bize, yani bu ülkenin modernlerine dönüyorum...

İster laikleri deyin, ister Atatürkçü, ister ne...

‘O muhafazakâr çocuklar karıştırmıyor ama siz de böyle bir paradigma kırmaya hazır mısınız?

Haydaa cevap verin neyseniz ne fasulyeler , Özkök muhafazakar çocukların gözlüklü amcası olmuş !

Başörtülü eşinizle el ele...’ diye soruyor Özkök ! Nereye , paradigm kırmaya .

Elimde başörtü Ahmet’e tak bunu sokağa çıkıyoruz Ertuğrul böyle istedi diyorum , hangi Ertuğrul , Gazi mi diyor ….

Bizi kastetmediğini tesettürlü eşiyle Bodrum Maça Kızına gidecek olan yiğitten söz ediyor diye izah ediyor , anlatıyor eşim.

Hakkaten Ayşe Arman henüz böyle bir kurgu röportaj yapmadı mı , hani Tuba ve sevgilisi sarmaş dolaş hemen yanlarındaki şezlongda tesettürlü ve sevgilisi yanyana Maça Kızında , sırf Ertuğrul istedi ısrarlı diye özlenen birlik beraberlik simgesi bu özlem bizim patlatalım bir Nazım , Bir ağaç kadar özgür ve bir orman kadar kardeşcesine , bu özlem bizim sahneleri !

Elde bavul kapak yapmıştı daha önce böyle bir kombo ama ikiside tutmadı !

Ertuğrul Özkök’de dur durak yok peşpeşe patlatıyor

‘Veya mesela Niran Ünsal başını örtünce, onun konserlerine gitmeye devam etmeye... ‘

Hazır mıyız . ?’ diye soruyor .

Özkök’ün Nirvana halidir bu !

Ertuğrul Bey , Niran başörtülü işsiz şarkıcıyken o gümbür gümbür sesiyle hemde , senin detone yazarına konser verdireceklerine sizinkiler ona verdirselerdi ya , madem bu kadar meraklıydın , bilmiyordum deme !

Necla Nazır ‘Yatık Emine’yi yeniden yorumladı da gitmedik mi ?

Çok Combo olmuş çok.

Özkök muhafazakarlık gibi devamlılığın sembolüdür, patron gider o devam eder de , fikirleri kurnazlıktan yorulmuş gibiler .

Çağdaş Muhafakarlık zaten Yavuz Bingöl entelektüelizmi ile hareket edemez halde , AKP ne yapacağını işe yaramayanı atacağı sistemde arıyor.

Özkök’ün devamlılığı elbette muhafazakarlığının delili çünkü devamlılık muhafazakarlığın kalbidir, ekoloji bile buna hizmet eder. Müzikten resme, dile, sanat, yaşam tarzına, ağız tadına bunlara son veren , sabote eden bir muhafazkarlık olur mu, Özkök’ü anlamıyorum son 14 yıl darma duman etti hepsini ! Şimdi muhafazakar oldu iyi mi madem muhafazkar olacaktın bok etmiyeydin bari .

Benim savunmaktan korkmayacağım muhafazakarlıktan anladığım budur, yoksa benden olmayan bizden değildir, farklı , yabancı herşey bana düşman gibi dejenere , yobaz muhafazakarlık formlarını savunacak değilim , Altın Kelebek dar çevresi hiç değildir muhafazakarlık !

Ertuğrul Özkök medyasının Liberalizm ve Muhafazakarlık combosu ise çok şey öğretti bizlere !

‘Geçmiş Değerlerimizi muhafaza edip ileriye doğru gitmek , geçmişi tutarken geleceği keşfe çıkmak ‘ için Oliver Stone olmak bile sözden öteye pek gidemezken ROK , Nagehan ile bu hiç olamadı , Özkök ve tayfasıyla ise gemi tam karaya oturdu .

Liberalizm , Sinan , Ayn Rand, Yayla Okulu filan derken CHP’yi muhafazakarlaştırmayı çare zannedenler çıkmasın mı !

Bu sırada dünya ‘ Liberalizm’ in muhafazakar finansın dağıttığı bir kar payı olduğunu anlamasın mı !

Bunu da bana yazdırdınız sonunda ! Ortadoğunun tek politik komedi yazan kadınını aç bıraktınız , hiç üztüme vazife değilken bunu yazdırdınız , madem öyle kader utansın bu cümle bütün sıradanlara şemsiye olsun münasip neyse ….

İktidar baştan biliyordu hepsini , yoksa bunca liberal nasıl yer bulurdu yanlarında , muhalefet gördü mü, sanmam ama Kemal Kılıçdaroğlu bence gördü ve kendisiyle didişmenin temelinde yatan bu.

Toksik, kendi zombie finansını yaratan muhafazakarlık ve liberalism ‘Rabbim verdikçe veriyor ‘ ya da ‘İstedikçe veriyorlar ‘ diye bir sevindi bir sevindi !

Son 14 yıl zenginliğinin tarifi bilmem oldu mu ? Olmadıysa da samimiyetime verin idare edin , bıktım artık.

Muhafazakarlık elbette devlete karşı bir akım değildir, ama devletten yana da değildir, burada Maaşallah hepsi devletçi, çünkü paralar oradan geliyor.

AKP iktidarı ne var ki herkese yettiremedi,

CHP ise kurucu parti ya, kendi eliti dışında herkese bulaşmak istemedi , ne o öyle kalabalıklar , kitle partisi olmalar …

Güzel güzel geçinip giderlerken bir şeyler değişime yetmemiş olacak ki bu denge oyunu bozuldu , yıllardır çok organize bir siyasi iki yüzlülüğün zenginler ve basın yarattığı ortaya çıktı , AKP medyasına gelene kadar önce bunu görelim …

Elbette her basın mensubu halkı aptal yerine koymadı ama bütün aptallar bunu yaptı …

Baklava tarifleriyle muhafazakar olunurken , Nusret’le bonfile danslarında çağdaş olundu …medya hayati kararlarında altın dağıtan Melek annesine sordu , ve genç nesli muhafazakarlaştırmak gibi çok tehlikeli bir işi elbirliğiyle yaptılar.

Nasıl bir muhafazakarlık ama ,
Yediği yumrukların kimden geldiğini sormamak ,

Asırlar önce ölmüş insanlara hayranlık dili ,

Tarihi , geçmişi kendine benzetmek, Ertuğrul bey’in dili dizide ondan çalıyor herhalde !

Yaşamında karşı durduğu , uygulamadığı şeylerle kendini tarif etmek

Çok acıklı bir insanlık hali , para da kazandıyor işin fenası , şişmanlarsa çizgisi devam ediyor !

Kadınlarla iletişim kuramamak ise çok acıklı , dayak, tecavüz, kezzap , bıçak, konuşmak akıllarına gelmez halde !

Adı ‘ Halk partisi’ olup daima muhtaç olmayanların partisi olmak onlar için çalışmak öyle noktaya geldi ki , ‘Hem Müslüman , hem zenginden yana nasıl olunur ‘ sorusunun cevabınında sanki muhatabı CHP’liler oldular , ve cevaplamaya çalışıyorlar , partilerin dini yoktur cevabıyla savuşturamıyorlar.

Canan Hoşses ‘canım arkadaşım beni soydu’ dedi geçenlerde , onun gibi bir şey geldi başımıza herhalde.

Neyse , herşeye rağmen bir akıl var , çok dikkatli , ve pek çok facia olabilecek olasılığı önlüyor , umutlanıyorum gönül benim yaşımda daha çabuk olsun aydınlıkları göreyim istiyor ama hop diye olmuyor.

KAYDA GEÇTİK elimizden gelen budur, saygıyla efendim.