Engelli vatandaşlar için 'hata' diyen bürokrata tepki yağdı

Savunma Sanayi Müsteşarlığı ARGE ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Ata Şenlikçi’nin Antalya’da katıldığı, Engelsiz Siber Güvenlik Konferansı’nda kullandığı kelimelere tepki yağdı.

Engelli vatandaşlar için 'hata' diyen bürokrata tepki yağdı

Engelli vatandaşlar için düzenlenen konferasta, “Benim şahsıma ait 6 çocuğum var, hanımımla beraber. Elhamdülillah hiçbirinde hata yok” ifadelerine kullanan bürokrata, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün tepki gösterdi.

Şenlikçi’nin, "Benim şahsıma ait 6 çocuğum var, hanımımla beraber. Elhamdülillah hiçbirinde hata yok. Fakat onlara okula her gidişinde ve dönüşünde ‘Yanındaki arkadaşına yardımcı olacaksın. Neler yaptın arkadaşların için’ deriz" ifadeleriyle ilgili Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, yazılı bir açıklama yaparak sitem etti.

“HATA, BU KİŞİNİN SÖYLEMİDİR”

Engellerin bir hata olmadığını hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, “Kesinlikle kabul edilemez bir olay. Türkiye’nin önemli bir kurumunun önemli bir yönetim noktasında bulunan bürokratın bu tarz ifadeler kullanmasını ağır şekilde kınıyorum. Engelli vatandaşlarımızın haklarının ve yaşamlarının kolaylaşması amacıyla düzenlenen konferansta bu şekilde bilinçsiz bir açıklama yapan kişinin, başında bulunduğu kurumda görevini ne denli verimli yaptığını merak ediyorum. Hata, bu kişinin söylemleridir. Engelleri, hata olarak lanse etmek düşüncesiz ve bilinçsiz bir söylemden başka bir şey değildir” dedi.

“BU TARZ OLUŞUMLARA VE KİŞİLERE İZİN VERİLMEMELİ”

İşitme Engelliler Spor Federasyonu’nda ortaya çıkan dayak görüntülere ilişkin de bir açıklama yapan Akgün, “İçimizi karartan bir durum. Engelli vatandaşlarımın sosyal hayata katılmasına yardımcı olması gereken kurumda, kurumun başkanı tarafından şiddet uygulanıyor. Ayrıca bu şiddetin ilk olmadığı da biliniyor. Daha önce yakalandığı, göz altına alındığı söylenen ve farklı engelli vatandaşlara şiddet uygularken görüntülenen şahıs da bu şiddet olayının içindeydi. Bu tarz oluşumlara ve kişilere izin verilmemeli. Engelli vatandaşlarımızın yaşantısına fiziki ve sözlü şiddetle müdahil olanlar gereken caydırıcı bir ceza ile yaptırıma maruz kalmalıdır. Türkiye Değişim Partisi olarak engelli vatandaşlarımızın bu tarz olaylara maruz kalamaması adına mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Antalya Teknoloji