Maxim Tsigalko, 37 yaşında hayatını kaybetti

Championship Manager, bugünkü adıyla Football Manager oyunuyla ün salan Maxim Tsigalko'nun o yıllarda bu kadar ünlü olduğundan haberi yoktu. Yaşamında geçim sıkıntılarıyla da boğulan Tsigalko 37 yaşında hayatını kaybetti.

Maxim Tsigalko, 37 yaşında hayatını kaybetti

Championship Manager oyunu futbolseverlerin en keyif aldığı oyunlardan biriydi. Günümüzde Football Manager adıyla devam eden oyunda hala dahi konuşulan bir isim vardı Maxim Tsigalko...

Championship Manager'ın 01/02 sezonunda Tsigalko oyunseverler için bambaşka bir semboldü. Sezon boyunca onlarca gol atan, kolay kolay sakatlanmayan, her takıma uyum sağlayan Tsigalko lig fark etmeksizin oynadığı takımı zaferlere taşırdı.

ntvspor'dan Süleyman Tetik'in haberine göre; Futbolculuk kariyeri kısa ve başarısız geçti. Ülkesinin Dinamo Minsk takımında futbola başlayan Tsigalko, oyunda parladığı yıllarda henüz 18 yaşındaydı. Ancak kariyeri 2009'da, henüz 26 yaşındayken geçirdiği bir sakatlık sonrası tamamen bitti.

ONUN HABERİ BİLE YOKTU

Oyun karakteri Tsigalko herkesin dilindeydi. Ancak Belarus'ta yaşamını sürdüren Maxim Tsigalko hakkında çok bilgi yoktu. Tsigalko'nun yaşantısı hakkında uzun yıllar herhangi bir şey yazılmamıştı. Ta ki birkaç yıl öncesine kadar... Yunanistan'da yayın yapan Gazzetta, Belarus'a gitti ve Tsigalko ile konuştu. Belaruslu futbolcunun hayatı dramlarla doluydu.

Yunan gazeteci Lefteris Danovasilis, 2018'de Minsk'e gidip onu buldu. Tsigalko, kendisiyle röportaj yapmaya gelen birilerini görünce heyecanlandı ve mutluluğunu saklamadı.

Ancak bir gerçek vardı. Dünya Tsigalko ile kupalar kaldırırken onun bundan haberi yoktu...

Tsigalko o günlerde şunları söylemişti:

Kimse bana oyun hakkında bilgi vermedi. Ülkemde o zamanlar kimse bu oyunu bilmiyordu. Yıllar sonra bir Rus gazeteci bana oyundaki en popüler futbolcu olduğumu söylediğinde şok oldum. Oyunu gerçekten bilmiyordum. Daha sonra bundan iyi paralar kazanabileceğimi düşündüm fakat iş işten çoktan geçmişti.

23 yaşında ciddi bir sakatlık geçirdim. 26 yaşında futbolu bırakmak zorunda kaldım. Sonra günlük 5 dolar'a inşaatta çalışmaya başladım. Zaten sakatlık sorunlarım vardı. İnşaat işi beni gerçekten çok yordu. Sırtım ve bacaklarım bu kadar ağır bir işe dayanamadı.

Futboldan emekli olduğumda kimse beni aramadı. İki çocuğum var ve tek istediğim bir işimin olması. Böylece ayağa kalkabilirim ve iyi bir baba olabilirim. Lütfen bunu dünyaya duyur, yardıma ihtiyacım var...'

HAYATTA KALMA SAVAŞI VERDİ

Maxim Tsigalko, 37 yaşında hayatını kaybetti. Dünyanın dört bir yanında hayrana sahip bir efsane, yokluk içinde yitip gitti. İnsanlar onun golleriyle bilgisayar başında sevinirken o, hayatta kalma savaşı veriyordu...