Faik Öztrak'tan Muharrem İnce ve Canan Kaftancıoğlu açıklaması

CHP PM üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak'tan Muharrem İnce ve Canan Kaftancıoğlu açıklaması

CHP PM üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP kurultayındaki anahtar listesine karşı oluşturduğu liste hakkında konuştu.

Faik Öztrak'ın basın toplantısının ardından gazeteciler sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

Soru- Kurultayla ilgili iki liste tartışması gündeme geldi. İstanbul İl Başkanlığı tarafından alternatif liste hazırlandığı yönünde iddialar oldu. Sayın Kaftancıoğlu’nun da bu konuda uyarıldığı iddiaları var yine. Canan Kaftancıoğlu uyarıldı mı? İlk sorum bu. Aynı zamanda liste tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Faik ÖZTRAK- Söyledim bu hafta sonu oldukça başarılı bir kurultay gerçekleştirdik. Bu kurultayda delegemizin iradesi tecelli etmiştir. Bu kurultay Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürüyüş kurultayıdır. O nedenle de bu kurultay çerçevesinde artık geçmişi tartışmak yerine ileriye doğru bakmanın zamanıdır. İki liste, beş liste, üç liste, bir liste… Bir tane liste var o da Genel Başkanımızın kendi takdiri içinde tüzüğümüze göre vermiş olduğu bir tane liste... Onun dışında da her türlü diğer arkadaşları değerlendirme yetkisi kurultayımızın delegelerine aitti.

Soru- “Atatürk’e hakaret etti” tepkilerinin odağındaki isim Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bu kez de “fetret devri” açıklamasıyla gündemde. Erbaş, “Hamdolsun bugün Ayasofya’nın fetreti sona ermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle artık Allah’a secde edilecek bir mekana dönüştürülmüştür” dedi. Bu konuda yorumunuz nedir?

Faik ÖZTRAK- Şimdi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş daha önce de Mustafa Kemal Atatürk dönemini, yapılanları lanetlemişti. Şimdi de bakıyoruz Ayasofya’nın müze olması kararıyla yeniden ibadete açılması kararı arasındaki dönemi “fetret devri” olarak nitelendiriyor.

Fetret devri ne demek? İki peygamber arasında veya iki padişah dönemi arasında boş kalan dönem demek. Kim geliyor? Bu fetret dönemi sözüyle Ayasofya’nın açılmasından sonra ne olacağını kastediyor Sayın Diyanet İşleri Başkanı?

Bakın çok açık söyleyeyim, bugün Diyanet İşleri Başkanı’nın oturduğu koltuk Rıfat Börekçi’nin koltuğudur. O koltukta oturan hiç kimse Dürrizade’lik taslayamaz. Diyanet İşleri Başkanının neyi kastettiği, neyi söylediğini anlamak giderek güçleşiyor. Kendi de zaman zaman anlamakta güçlük çekiyor. Kalkıyor bir de tevil etmeye kalkıyor. Ama zırva tevil kaldırmıyor. Diyanet İşleri Başkanı o koltukta Dürrizade rolü oynamaya devam edecekse o koltuğu derhal terk etmelidir, milleti daha fazla üzmemelidir.

Soru- AK Partili Mahir Ünal CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sandık restine, “Bunun konuşulması bile hoş değil önümüzde üç yıl var” dedi. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?

Faik ÖZTRAK- Ben şunu açıkça söyleyeyim. Önümüzde üç yıl var derken ne yaptıklarını söylemeye çalışıyorlar? Hiçbir şey yapmıyorlar. Ülke çok sıkıntılı günlerden geçiyor, tamamen pansuman yapıyorlar, aspirin tedavisiyle işi geçiştirmeye çalışıyorlar. Söylediğimiz şudur, bu işi yönetemiyorsunuz. Ülkenin aslında gündeminde olmaması gereken şeyleri gündeme getirip milletin gerçek gündemini, işsizliği, açlığı, pahalılığı karartmaya çalışıyorsunuz. Bu şekilde gitmeye devam ederseniz bunu götüremezsiniz. O zaman millete daha fazla zarar vermeden sandığı milletin huzuruna getirmek zorundasınız. Şimdi bunun neresine “konuşulması bile hoş değil” diyorsunuz? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Ya gereğini yapacaksın ya da çekip gideceksin.

Soru- Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’in ailesiyle yemek yediği sırada polisler tarafından kimlik göstermediği için gözaltına alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Faik ÖZTRAK- Bu olay gerçekten ibret verici bir olaydır. Bu ülkede saray rejiminin memurları ne hale getirdiğini açık seçik ortaya koymaktadır. Liyakat bitmiştir. Memurlar tabi oldukları yasaların farkında bile değildirler. Evet, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’na göre kimlik sorabilir. Ama kimliği sorulan kişi de polisin kimliğini sorma ve görme hakkına sahiptir. Baro Başkanı bunu yapmaya kalkınca ailesinin yanından, ailesiyle birlikte yemek yerken alınıp apar topar götürülmüştür. Bu memurlar hakkında derhal gereği yapılmalıdır. Bu açıkça hukuk rejiminin, hukuk devletinin ihlalidir.

Soru- Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılacak bazı milletvekilleriyle bayram sonrası parti kuracağı iddia ediliyor. Değerlendirmeniz ne olacak?

Faik ÖZTRAK- Biraz önce söyledim, gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi olarak son derece başarılı bir kurultay yaptık ve milletimize cumhuriyetin ikinci yüzyılı hedeflerini açıkladık. Gerçekten bu ülkenin ihtiyacı olan büyük dönüşümleri içeren bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için de kurultayımızdan hemen sonra yola çıktık. Bu Kurultayımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürüyüş kurultayıdır. Dolayısıyla bu tür üretilen haberlerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin, Cumhuriyet Halk Partili yöneticilerin, Cumhuriyet Halk Partili delegelerin ve üyelerinin kaybedecek zamanı yoktur.

Soru- Canan Kaftancıoğlu’nun kurultayda alternatif liste hazırlaması ve Tuncay Özkan ile ilgili açıklamalarına ilişkin yorumlarınız ne olacak?

Faik ÖZTRAK- Biraz önce o konuyla ilgili yorumlarımı söyledim. Buna ilave edecek başka bir şeyim yok. Teşekkür ediyorum.

Etiketler
Tekirdağ Canan Kaftancıoğlu Faik Öztrak Milletvekili