Kazdağları için çağrı: Kesilen 350 bin ağacın yerine yenileri dikilsin

Kazdağları'nda 350 bin ağacı kesen altıncı şirket Alamos Gold'un bölgedeki faaliyetlerinin sonlanmasının ardından, kesilen ağaçlar için çağrı yapıldı.

Kazdağları için çağrı: Kesilen 350 bin ağacın yerine yenileri dikilsin

Kanadalı altıncı şirket Alamos Gold, Kazdağları'ndaki altın arama faaliyetlerinde 350 bin ağacı kesmiş, yaşanan doğa katliamına karşı mücadele sonucunda şirketin faaliyetleri sonlanmıştı.

Ancak bölgedeki tahribatın giderilmesi için herhangi bir adım henüz atılmadı.

Kesilen ağaçlar için çağrı

Kazdağları direnişçileri kesilen 350 bin ağacın yerine yenilerinin dikilmesi için çağrı yaptı.

Kazdağları İstanbul Dayanışması tarafından #KirazlıyıRehabiliteEt etiketi ile yapılan çağrılarda, ''Alamos'u direnerek def ettik, Kazdağları'nı da sürecin bir parçası olarak rehabilite edeceğiz! Kazdağları'nın rehabilitasyonu, Alamos'dan aldığı para karşılığı 350.000 ağacı kesen Orman Genel Müdürlüğü'nün vicdanına terkedilemez'' ifadeleri kullanıldı.

Kuzey Ormanları Savunması ise ''Alamos Gold'un ruhsatı yenilenmedi ve orman izinleri iptal edildi. Şimdi Kazdağları'nın yaralarını sarma zamanı'' ifadeleri ile çağrıya destek verdi.

Ne olmuştu?

Kazdağları’nda metalik madencilik projelerine karşı yıllardır sürdürülen mücadele sonucu projelerin çoğu iptal edilmişti. Başvurular sonucunda, Alamos Gold’un izinleri iptal edilmiş, Alamos Gold’un iş makinaları tahliye edilmiş ve proje alanı Orman Bölge Müdürlüğü’ne geçmişti.

Etiketler
Ağrı