Bakan Kurum, Ergene Havzası'nda 36 tesise kapatılma cezası verildiğini açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ergene Havzası'ndaki kirliliğin önlenmesi için son 2 yılda 3 bin 440 denetim gerçekleştirdiklerini, 24 milyon TL idari para cezası uygulandığını, 36 tesise kapatma cezası verildiğini ifade etti.

Bakan Kurum, Ergene Havzası'nda 36 tesise kapatılma cezası verildiğini açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Edirne Valiliği'nde katıldığı toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

36 tesise kapatma cezası

Bakan Kurum, Meriç'i besleyen Ergene Havzası'ndaki çevre kirliliğine de dikkat çekerek, bölgede son 2 yılda 3 bin 440 denetim yaptıklarını, yaklaşık 24 milyon lira idari ceza uyguladıklarını söyledi.

Kurum, "Denetimlerimiz aralıksız sürdürülmektedir. 36 tesise kapatma cezası verilmiştir. Fiilen Ergenemizi hem de Meriçimizi koruyacak, doğal güzelliği gelecek nesillere bırakacak adımları kararlı şekilde atmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Meriç'e de Millet Bahçesi

Meriç kıyısına Millet Bahçesi yapılacağını da söyleyen Kurum, "Meriç Nehri kıyısına 100 bin metrekarelik alan üzerine Millet Bahçesi kurulacak. Burada tam 30 kilometre bisiklet ve yürüyüş yolu olacak. Ekolojik dokuya zarar vermemek adına üç tane köprü yapılacak. Bu sayede gençlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın, Edirne'ye gelen 5.5 milyon ziyaretçimizin gezip vakit geçirebileceği, Meriç Nehri'ne ve oradaki tarihi güzelliklere sahip çıkacağı çevre düzenleme projesi Millet Bahçesi’ni kazandırıyoruz. 7 gün 24 saat yaşayabilecek ve Edirne halkımızın, gelen vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir projeyi yürütüyoruz. Bakanlığımız TOKİ Başkanlığı eliyle bu projeyi inşa edecek. 50 milyon lira bedelli projeyi, bu yıl içerisinde başlayıp, 2022 yılı içerisinde de Edirne ve ülkemize kazandıracağız'' diye konuştu.

Etiketler
Murat Kurum Para Ergene