Zeydan Karalar: Önemli hizmetler yapıyoruz, daha fazlasını gerçekleştireceğiz

Adana Sarıçam’da muhtarları dinleyen Başkan Zeydan Karalar, 30 Büyükşehir Belediyesi arasında Adana’nın gelir sıralamasında 22. olduğunu, bunu değiştirmek için büyük çaba harcadığını ifa

Zeydan Karalar: Önemli hizmetler yapıyoruz, daha fazlasını gerçekleştireceğiz

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Sarıçam ve Ceyhan ilçelerinde muhtarlarla bir araya geldi, sorun dinledi, sohbet etti, yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

DEV HİZMETLER BORÇLANMADAN YAPILIYOR

Sarıçam’da muhtarları dinleyen Başkan Zeydan Karalar, 19 Ekim Çarşamba günü yapılacak açılış ve temel atma törenlerini hatırlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı programda; çok kısa sürede tamamlanan altgeçit ile 2 kreşin ve kız-erkek öğrenci yurdunun açılışının yapılacağını, 2 kreşin ve kadın sığınma evinin temelinin atılacağını belirten Başkan Zeydan Karalar, tamamlanan önemli yol projeleriyle ilgili bilgi verdi, 61 otobüs alındığını, 20 otobüs için de bağlantının gerçekleştirildiğini, Büyükşehirde 65, ASKİ’de 108 iş makinesi alındığını, tüm bu devasa hizmetlerin borçlanmadan gerçekleştirildiğini anlattı.

İŞ ADAMLARININ VERGİLERİNİ ADANA’DA ÖDEMESİ İÇİN İLETİŞİM KURUYORUM

30 Büyükşehir Belediyesi arasında Adana’nın gelir sıralamasında 22. olduğunu, bunu değiştirmek için büyük çaba harcadığını anlatan Başkan Zeydan Karalar, iş adamlarının vergilerini Adana’da yatırmaları için şahsen iletişim kurarak, kentin gelirinin şu anda yaklaşık ayda 55 milyon lira artmasını sağladıklarını kaydetti. Yılda 700 milyon liralık miktarın, gelirin ödenmesi ve borcun azalması için büyük katkı olduğunu, 3 yıl içinde başarılanların ve mali açıdan gelinen noktanın çok büyük çaba gerektirdiğini, halktan aldığı güçle çalışma temposunu her geçen gün artırdığını vurgulayan Başkan Zeydan Karalar, Adana’da istenilenlerin gerçek anlamda hayata geçirilebilmesi için ayda 1 milyar lira gelire ihtiyaç olduğunu ifade etti. Başkan Zeydan Karalar, “Adana’ya ayda 1 milyar lira gelir gelirse Adana başka bir şehir olur. Millet İttifakı’nda bu rakama ulaşacağız” dedi.

HER YIL BİR ÖNCEKİNDEN DAHA İYİ HALE GELİYORUZ

Sarıçam’da önemli işler yapıldığını, eksiklerin giderilmesi için daha çok çalışılacağını söyleyen Başkan Zeydan Karalar ilçede su, altyapı, yol, park hizmetleriyle ilgili büyük projelerin hayata geçirildiğini kaydetti.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıl önce 1,1 milyar lira olan gelirini bu yılın sonunda 4,5 milyar liraya çıkaracaklarını, borcu da 4 buçuk milyar liranın altına çekeceklerini aktaran Başkan Zeydan Karalar, yıl yıl belediyenin gelir ve gider rakamlarını açıklamasının alışılagelmiş bir durum olmadığını ama gelir-gider tablosuna hakim olduğunu, her yıl bir öncekinden daha iyi olacaklarını açıkladı.

MUHTARLARIMIZIN TALEPLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Ceyhan’da da muhtarlarla buluşan Başkan Zeydan Karalar, İlçeye yapılan ve yapılacak hizmetleri anlattı. Su ve asfalt hizmetlerinin önemli boyutta olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, muhtarların taleplerine cevap vermeye kararlı olduklarını bildirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde uyguladıkları mali disiplinle, halka hizmet etme adına önemli tasarruf sağlandığını söyleyen Başkan Zeydan Karalar, her geçen gün daha iyi hale geldiklerini ve halka hizmet için güçlerinin arttığını anlattı.

Başkan Zeydan Karalar, muhtarların taleplerinin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizdi.

SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU 19 EKİM’DE ADANA’DA OLACAK

Başkan Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 19 Ekim Adana’da katılacağı açılış ve temel atma törenlerine muhtarları davet etti.

Başkan Zeydan Karalar’ın Sarıçam ve Ceyhan ilçelerindeki muhtarlarla bir araya geldiği toplantılarda Büyükşehir bürokratları da hazır bulundu ve muhtarların dile getirdiği sorunları not aldı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Zeydan Karalar Adana