CHP Rize'den çağrı: İl genelinde sokağa çıkma yasağı gelmeli

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yayınladı.

CHP Rize'den çağrı: İl genelinde sokağa çıkma yasağı gelmeli

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yayınladı.

Rize İl Başkanı Saltuk Deniz imzalı açıklama şöyle:

"İl yönetim kurulu toplantımızı 29 Mart 2020 Pazar akşamı 21.00 de video konferans yoluyla gerçekleştirdik. Aynı gün saat 14.00 de İlçe Başkanları ile yapılan toplantıda alınan görüş ve önerilerle. İl genelinde yaptığımız çalışmaları değerlendirdik. Aldığımız kararları kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

1- Ülke genelinde, eğer olmazsa İl genelinde Sokağa çıkma yasağı kararı bir an önce alınmalıdır. Yaklaşan Çay sezonu nedeniyle bu işin önceliği vardır.

2-Rize'deki vaka sayısı ilçelere göre açıklanmalıdır. Halkımız kulaktan dolma bilgilerle huzursuz olacağına gerçek bilgilerle önlemini alsın.

3- Salgın nedeniyle büyük bir özveriyle çalışan Sağlık Görevlilerimize, emniyet ve jandarma mensuplarımıza, belediyelerimize , zabıtalarımıza ve tüm kamu görevlilerine teşekkür ederiz.

4- Hastanelerimizin ve sağlık görevlilerimizin eksiksiz hizmet vermelerini ve güvenlik içinde görev yapmalarını sağlayacak ; Tanı Kitleri, Solunum cihazları,Maske,Eldiven, Tulum vb. her türlü araç ve gereç noktasında ihtiyaçlar varsa bu durum RİZE KAMUOYUYLA PAYLAŞILMALI VE GEREKİYORSA BU KONUDA HALKIN KATILIMIYLA VALİLİK KANALIYLA KAMPANYA DÜZENLENMELİDİR.

5-Vatandaşlarımızın salgına karşı gerekmedikçe EVDE KALMALARI en doğru korunma yöntemidir. Bu nedenle EVDE KAL RİZE.

6-Vatandaşlarımız salgına karşı evde kalacaklar ama evde kalan vatandaşlarımızın mağdur olmamalarını devletin sağlaması gerekmektedir. Bu nedenle hükümete sesleniyoruz Vatandaşın mağdur olmasını önle VATANDAŞI EVDE TUT

7-İşe gitmek zorunda kalan çalışanlarımız ,Dükkanını ve işletmesini açmak zorunda kalan Esnaflarımız İşletme sahiplerimiz var.

Hükümetin İşçilerimizin, Çalışanlarımızın, Esnafımızın, İş adamlarımızın mağdur olmamaları için EVDE HUZURLA Kalmalarını sağlayacak ekonomik önlemleri de alması gerekmektedir.

8-Belediyeler su ücretlerinde indirim yapmalıdır.

9-Elektrik ücretlerinde indirim yapılmalıdır.

10- Her aileye doğrudan gelir desteği verilmesi, İşe gidemeyecek olan çalışanların ücretlerinin karşılanması Bireysel ve Ticari her türlü ödemelerin ertelenmesi , Esnafa ve İşletmelere Kredi değil faizsiz uzun vadeli desteklerin sağlanması alınacak önlemlerden bazılarıdır.

11- Çay sezonu yaklaşmaktadır. Bu nedenle gereken önlemler alınmalıdır.

12- Çay Müstahsillerine ;

Çay gübreleme işlemlerinin 2.sürgünde yapılması ; 2.sürgünde yapılacak gübrelemeden dolayı yaşanabilecek ürün kaybı ile oluşabilecek farkın ödeneceği ,

Budama ile ilgili Çay müstahsillerinin beklentilerine cevap verileceği,

Çay Müstahsillerine Gübre desteği sağlanacağı ve Çay sezonunun başlamasının gecikmesi durumunda hiçbir şekilde gelir kaybına uğramayacakları açıklanmalıdır.

13-Çay sezonunun başlaması gecikirse Çaykur’da çalışan ve çalışacak işçilerin oluşacak hak kayıplarının karşılanacağı açıklanmalıdır.

14- Özel sektör Çay Fabrikası sahiplerine uzun vadeli çok düşük faizli krediler sağlanmalıdır.

15-Çaykur’un finansal yapısını yeniden düzenleyip borç yükünü sıfırlayacak öz sermaye artışı sağlanmalıdır.

16- Sadece EVDE KAL demeyip İŞÇİ-MEMUR TÜM ÇALIŞANLARI,,ESNAFI,İŞ ADAMINI EVDE TUTACAK ÖNLEMLERİNDE ALINMASI GEREKMEKTEDİR.

Evde Kal, Sağlıkla Kal Rize"

Etiketler
Rize Ağrı Sokağa çıkma yasağı Cumhuriyet Halk Partisi