Adana ve Mersin'de sel baskınları

Yağışlar ile birlikte gelen sel köprüleri yıktı, bir çok yol çöktü. Tarihi kilise yıkıldı.

Adana ve Mersin'de sel baskınları

Yağışlar ile birlikte gelen sel köprüleri yıktı, bir çok yol çöktü. Tarihi kilise yıkıldı.

Son yıllarda iklim değişikliği, plansız kentleşme gibi nedenlerle sık sık sel felaketi yaşanan Çukurova bölge illerinde yağışla birlikte Adana ve Mersin’de su baskınları yaşanmaya devam ediyor.

Adana’nın Pozantı ilçesindeki şiddetli yağışlar sele neden oldu. Çakıt Çayı etrafında bulunan iki dinlenme tesisini sel suları basarken, Belemedik Mahallesi’nin yolu ise su altında kalarak ulaşıma kapandı, bir köprü ise sel suları nedeniyle yıkıldı.

Tufanbeyli ilçesinde ise Karsavuran Mahallesinde aşırı kar ve yağmur yağışı nedeniyle dereler taştı. Derenin taşması sonucu mahalle yolu nehre dönerken trafikte aksamalar meydana geldi. Sular çekilene kadar araçlar yoldan geçemedi, mahallede elektirkler kesildi. Aşırı yağış nedeniyle bazı vatandaşların ahırları da su altında kaldı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde ise yüksek kesimlerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Limonlu Deresi taştı. Taşkın sonrasında çevrede bulunan muz seraları ve narenciye bahçeleri sular altında kalırken, Limonlu- Kayacı Vadisi yolu ulaşıma kapandı.

Diğer yandan yine Erdemli'de bulunan Alata Deresi'nde Şehit Hasan Furkan Özmen köprüsünde debi ve su seviyesi kritik seviyeye ulaştı.Selden dolayı yollar çöktü. Kapanan yolda mahsur kalan öğrencileri Büyükşehir İtfaiye ekiplerikurtardı. Kırobası, Uzuncaburç ve Sarıaydın köylerinde okullar bir gün tatil edildi.

Sağanak yağış ve fırtınadan dolayı heyelan yaşanan Mersin'in Mut ilçesindeki Sertavul Geçidi, ulaşıma kapandı.

Mersin'in Mut ilçesi Dağpazarı Mahallesi'nde İmparator Zenon tarafından 746 yılında tekrar imparator olması şerefine yaptırılan Dağpazarı Kilisesi'nin bir bölümü, şiddetli yağışlar nedeniyle bir bölümü yıkıldı.

Etiketler
Kilis Adana Lise Mersin