Tunç Soyer’den il kongresine yönelik 2 önemli adım!

CCumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nde hareketli günler yaşanıyor.

Tunç Soyer’den il kongresine yönelik 2 önemli adım!

CHP İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 8 Şubat’taki il kongresine çevrildi.

Kongrede yeniden aday olması beklenen İl Başkanı Deniz Yücel ilçe turuna çıkarken, metropolden çok sayıda ilçe başkanının Yücel’e turda eşlik etmesi ‘destek’ olarak yorumlanmıştı.

Yücel’i uzun süredir istemediği kulislerde dillendirilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den 1 hafta içinde 2 flaş hamle geldi.

ANKARA’YA GİTTİ

Hafta içi Ankara’ya gittiği öğrenilen Soyer, CHP Lideri ile il kongresi sürecini masaya yatırdı. Soyer’in, Kılıçdaroğlu’na Yücel’le uyumlu çalışamadığını ve çalışamayacağını bir kez daha ilettiği öğrenildi.

İLÇE BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Soyer’in Ankara dönüşü, İzmir’de ilçe başkanlarıyla bir araya gelmesi kafaları karıştırdı. Soyer, dün İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki makamında Bergama, Karabağlar, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Bayındır, Tire, Dikili, Kemalpaşa ve Karşıyaka ilçe başkanlarıyla bir araya geldi.

Soyer’in ilçelerle ilgili sıkıntıları dinledikten sonra il kongresine yönelik çarpıcı mesajlar verdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Soyer, “Ben siyasete karışmayacağım. Hizmet üreteceğim. Kimse paçamdan siyasete çeksin istemiyorum. Yaptığımız hizmeti pazarlayacak, anlatacak il başkanına ihtiyacım var. Uyumlu çalışacak bir il başkanına ihtiyaç var” dediği öğrenildi.

Soyer’in mesajları ilçe başkanları tarafından Yücel’le uyumlu çalışamadığı ve çalışamayacağı şeklinde yorumlandı.

GÖZLER SALICI’NIN İZMİR MESAİSİNDE

Soyer’in ilçe başkanlarıyla buluşması sonrası gözler Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın İzmir mesaisine çevrildi. Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan ve Muharrem Erkek’in de katılacağı öğrenilen toplantıya İl BaşkanI Yücel ve yönetimi, yeni seçilen ilçe başkanlarıyla kongrelerde görevi bırakan eski başkanlar katılacak.

CHP Lideri’nin uzun süredir Yücel’in devam etmesini istediği iddiası parti kulislerinde dillendiriliyordu. Salıcı’nın bu akşamki toplantıda Yücel’le ilgili mesaj verip vermeyeceği merak konusu. Soyer’in CHP Lideri ile görüşmesinde İzmir örgütünün nabzının tutulmasını istediği, CHP Lideri’nin de Salıcı’yı İzmir Örgütü’nün il kongresine yönelik fikrini dinlemesi için gönderdiği iddia edildi.

Soyer’in il kongresinde Yücel’in karşısında bir adayı destekleyip desteklemeyeceği noktasında kararsız olduğu gelen bilgiler arasında. Soyer’in Genel Merkezi kızdırmayacak, karşısına almayacak formül arayışında olduğu, kendisinin ve örgütün de büyük kesiminin onayını alacak bir ismin il başkanı olması için 8 Şubat’a kadar mesai harcayacağı öne sürüldü.

Tunç Soyer’den il kongresine yönelik 2 önemli adım! - Resim : 1

Etiketler
İzmir Kongre Tunç Soyer