Vefa Salman: Yalova’mız yine örnek olacak

Vefa Salman, Cumhuriyetin ilanının 96. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Vefa Salman: Yalova’mız yine örnek olacak

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Cumhuriyetin ilanının 96. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. “Cumhuriyetin yazlık başkenti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti Yalova’mız yine örnek olacak” diyen Başkan Salman mesajında şu kelimelere yer verdi;

“Çanakkale zaferiyle başlayan, Kurtuluş Savaşıyla devam eden, 23 Nisan 1920’de temelleri atılan ve 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, egemenliğin kayıtsız şartsız millet olmasını sağlamıştır.

Ülkemiz bugün de zor dönemlerden geçmekte. Millet, devlet ve ordumuz el ele omuz omuza olmalıyız. İçinde bulunduğumuz dönemde ihtiyacımız olan tek şey birlik ve beraberlik. Ülkemizin her bir noktasında bu birlikteliği sağlayarak ülke olarak kenetlenmeliyiz. Tıpkı 96 yıl önce ilan edilen Türkiye Cumhuriyetini inşa etmek üzere yaptığımız gibi.

Yalova her zaman örnek bir kent oldu ve olmaya da devam edecek. Her yıl 29 Ekim coşkusunu on binlerce Yalovalı bir arada kutladık. Bu yılda resmi törenlerin yanı sıra yine Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Saat 18.00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında buluşacağız. Meydan da bu yıl sadece millet olmayacak. Devletimiz de, ordumuz da, milletimiz de omuz omuza Cumhuriyet için yürüyecek. Çünkü Türkiye Cumhuriyetini tüm dünyaya örnek olan bir destanla ilmek ilmek işleyerek sağlam temeller üzerine hep birlikte kurduk. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde dosta düşmana göstermek için 29 Ekim’de yapılacak olan kutlamalara tüm Yalovalı vatandaşlarımızı davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle ulus olarak gösterilen büyük fedakarlıklarla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla bir kez daha anıyorum.”

Etiketler
Yalova Vefa Salman