Kibar Hırsız Arsen Lüpen'i tanımak isteyenlere: Lupin

Netflix'te 2021 yılının en ilgi çekici dizilerinden biri Lupin oldu. Akıcı ve bir oturuşta bitirilebilecek 5 bölümlük bu dizide Assane Diop'un maceralarını...

Netflix'te 2021 yılının en ilgi çekici dizilerinden biri Lupin oldu. Akıcı ve bir oturuşta bitirilebilecek 5 bölümlük bu dizide Assane Diop'un maceralarını izliyoruz. Yer yer mantık hataları olsa da, dizinin 20. yüzyılın başında Maurice Leblanc tarafından yazılan "Kibar Hırsız" kitabından uyarlama olduğunu düşünürsek, o dönemin polisiyesini yansıtıyor diyebiliriz. O dönemdeki teknolojiye göre yazılmış bir kitabın günümüze oldukça sürükleyici şekilde uyarlandığını söylemek mümkün.

Kibar Hırsız Arsen Lüpen'i tanımak isteyenlere: Lupin - Resim : 1

Senegalli göçmen bir ailenin oğlu olan Assane Diop'un babası, Hubert Pellegrini'nin şoförü olarak çalışmaktadır. Ancak bir gün kasadaki çok pahalı bir elmas kolyenin çalınmasından sorumlu tutulur ve hapse atılır. Elmas kolyenin bulunduğu kasanın yer aldığı odada bulunduğu son gün kütüphaneden oğlu için bir kitap almasına müsaade edilir. Baba Diop'un aldığı kitap Maurice Leblanc'ın "Kibar Hırsız" kitabıdır. Kitabı oğluna hediye ettikten sonra hapse girer ve burada işlemediği bir suç nedeniyle hapiste olmanın verdiği utanç nedeniyle intihar eder. Yetim kalan Assane Diop, babasının verdiği kitabı defalarca okuyarak büyür. Öyle ki, artık Kibar Hırsız Arsen Lüpen ile özdeşleşmiştir. Onu kendine rol model almış ve profesyonel bir hırsız olmuştur. İlerleyen yıllarda parasının Pellegrini'ler tarafından ödendiği özel bir okulda okurken tanıştığı Claire ile evlenir ve bir erkek çocukları olur. Ancak hırsızlıktan vazgeçmeyen ve geçimini bu yolla sağlayan Assane'nin evliliği boşanmayla neticelenir.

Kibar Hırsız Arsen Lüpen'i tanımak isteyenlere: Lupin - Resim : 2

Lupin dizisi, babasının intikamını almak için bir plan kuran Assane Diop'un Louvre Müzesi'nde temizlikçi olarak çalıştığı sahneyle başlıyor. Her bölümde seyirciyi şaşırtan birbirinden farklı kılıklara giren Diop, babasının masumiyetini kanıtlamak için mücadele veriyor. Son derece özgüvenli bir karakter olan Assane, düşmanlarının ve polisin elinden çeşitli oyunlarla daima kurtulmayı başarıyor. Oğluna da, babasının kendisine hediye ettiği Kibar Hırsız kitabını hediye ediyor. İkinci sezon onayını alan dizi devam ederse daha sonraki sezonlarda oğlunun da maceralarını izleyebiliriz gibi görünüyor.

Aileyle izlenebilecek bir macera dizisi olan Lupin, macera dolu 5 bölüm ile izleyenlerden tam not almayı başardı. İzleyenleri germekten çok merak uyandırmayı hedefleyen Lupin, izleyenlere keyifli bir seyir sunuyor.